IZDALI VAŽNO UPOZORENJE: Provjerite brojeve na plinskim bocama!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Posebno je važno prekontrolirati boce koje se povremeno koriste u vikendicama ili apartmanima, a važno je promijeniti regulator bar jednom u pet godina.

Društvo „Potrošač“ odaslalo je alarmantno priopćenje koje je zabrinulo mnoge koje u svojim kućanstvima upotrebljavaju plinske boce. Procjenjuje se da je na našem tržištu više od 10 % plinskih boca kojima je istekao atest, a mnoge nikada nisu atestirane jer su kupljene ilegalno.

Bitne upute

Pročitajte upute kako bi na vrijeme spriječili moguće tragedije.

Prilikom kupnje plinskih boca kod ovlaštenih i registriranih trgovaca bitno je provjeriti datum proizvodnje otisnut na vratu boce te datum atestiranja koji ne smije biti stariji od 10 godina, a nalazi se na zaobljenom dijelu tijela boce ispisan bojom. Kupci plinskih boca upozoravaju se da niža cijena može biti i cijena njihova života. Posebno je važno prekontrolirati boce koje se povremeno koriste u vikendicama ili apartmanima a važno je promijeniti regulator bar jednom u pet godina.

I još par praktičnih savjeta koji vam mogu spasiti život. Obavezno se posavjetujte s ovlaštenim trgovcem kako koristiti plinsku bocu. Ako je ne koristite, mora stajati uspravno sa zatvorenim ventilom. Boca ne smije biti izložena toplini i treba je držati dalje od djece. Nakon upotrebe obavezno morate zatvoriti ventil a stručnjaci za korištenje ovog energenta naglašavaju kako je plinsku bocu poželjno prekontrolirati jednom godišnje, koristili je ili ne.


Komentari