Izabran predsjednik Udruge Hrvata BiH u Westinu: Skupštini nazočio i rektor Sveučilišta Boras

Foto: Udruga Prsten

Udruga Hrvata BiH Prsten održala je danas, 23. listopada 2021., u hotelu Westin u Zagrebu Izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika Udruge ponovno izabran uspješan poduzetnik Pavo Zubak, koji je na čelu Prstena u RH od 2018. godine.

“Udruga Hrvata BiH Prsten u zadnje je dvije godine provodila brojne aktivnosti i uspješno djelovala unatoč brojnim izazovima i otežavajućim okolnostima. U nadolazećem razdoblju cilj je proaktivniji pristup osnaživanju članstva Prstena, koje bi se trebalo pomlađivati te osnivati nove podružnice i ogranke Udruge,” kazao je tom prigodom Pavo Zubak, zahvalivši na reizboru za predsjednika Udruge Prsten.

Na Skupštini su izabrani i članovi ostalih tijela Udruge, a uz počasne predsjednike i brojne članove Prstena pristigle iz raznih krajeva RH, nazočio je i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten Marijan Klaić s članovima Prstena koji djeluje u BiH, kao i predstavnici udruga i klubova koji okupljaju Hrvate iz BiH i koji zajedno s Prstenom planiraju osnivanje Zajednice udruge Hrvata podrijetlom iz BiH.

Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten vodeća je nepolitička i neprofitna udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Prsten okuplja brojne gospodarstvenike, intelektualce, liječnike, sportaše, humaniste, umjetnike i ljude dobre volje, a najvažniji projekt Udruge je Zaklada Prsten koja stipendira učenike i studente s područja BiH. Prsten djeluje u RH i u BiH, gdje je osnovana sestrinska Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten.


Komentari