Iza ovog dirljivog prizora krije se herojska priča! Doznaje se tko je policajac s fotografije

Izvor: Facebook

Prizori iz Sisačko-moslavačke županije dirnuli su cijelu Hrvatsku, pa i svijet. Pored niza emotivnih i tužnih prizora istaknula se fotografija policajca koji je netom nakon potresa shrvan sjeo usred ruševina držeći se za glavu.

Iz tog policajca stoji prava herojska priča. Riječ je Miroslavu Vukovića, prometnom  policajcu iz Policijske postaje Petrinja.

“Cigle su pale na mene a izvukli su me brzo ljudi iz obližnje pečenjarnice. Ne poznajem ih ali su me spasili i ovim putem im zahvaljujem”, prisjetio se tog nemilog događaja.

Nakon što je izvučen, Miroslav je marljivo nastavio s poslom, nastojeći pomoći ostalima na koje su se srušile zgrade u središtu Petrinje. Nažalost, 13- godišnju djevojčicu nije uspio spasiti.

“Došao sam tamo na mjesto događaja. Razgrtali smo cigle i žbuku. Htio sam pomoći, ali sam vidio da je to dijete mrtvo. Prekrio sam ju plahtom. To me toliko shrvalo. I sam sam otac dvije djevojčice. Jednostavno više nisam mogao stajati na nogama. Morao sam sjesti”, opisao je Vuković za Telegram trenutak kada je nastala potresna fotografija i uputio iskrenu sućut obitelji.

Iako ga je tragedija shrvala, Vuković je nastavio pomagati ostalima, usprkos tomu što mu je kuća gotovo uništena. Zahvaljujući dobrim ljudima, stigla mu je kamp kućica kao privremeni smještaj.

Naime, njegovi kolege su se uspješno organizirali na prikupljanju pomoći.

“Stigle su mi donacije iz svih policijskih uprava, a preko Policijske uprave zagrebačke donirali su mi kamp kućicu. Posebno zahvaljujem supružnicima Oreb koji su se angažirali oko te donacije”, poručio je.


Komentari