Iz Petrinje apeliraju da im nedostaje kruha: ‘Bakice iz sela jedva su pristale otići iz skoro potpuno razrušenih kuća’

Izvor: Facebook

Djelatnici Civilne zaštite, članovi Crvenog križa, vojska i mnogi drugi rade i prikupljaju potrepštine unesrećenima u potresima u Petrinju, Sisku, Glini i okolici.

Situacija je pomalo kaotična, a gužva je velika. Iz Crvenog križa apelirali su na građane da im nedostaje kruha, vode, grijalica, građevinskog materijala i cerada. Istaknuli su kako imaju previše tekstila te im on nepotrebno zatrpava prostor.

“Idemo po svim okolnim selima, obilazimo sve, a najviše staro pučanstvo koje nema mobitele i u nemogućnosti je potražiti pomoć. Imamo pomoć svih iz Crvenog križa, HGSS-a, Civilne zaštite i svih ostalih volontera”, rekla je Bojana Vukman iz Civilne zaštite za 24sata.

Dodala je i kako su u srijedu posjetili dvije bake iz sela.

“Jučer smo posjetili dvije bake iz nekog sela ‘Bogu iza nogu’ koje su nisu htjele napustiti svoje skoro pa u potpunosti razrušene kuće. Odveli smo ih u vojarnu, jedva su pristale otići. Njih smo namirile, ali ima još puno starog pučanstva koji traže lijekove, mlijeko, kruh i ostale potrepštine”, rekla je Bojana.

Apelirala je i na to da im nedostaje kruha.

“Evo vidim sad je došao veliki kombi pun kruha. Ovo je prvi kruh nakon četiri dana koliko smo ovdje. Zahvaljujem kome god da je to poslao”, izjavila je.


Komentari