‘IZ INATA NEĆU OSTAVIT NI LIPU’ Kad je vidjela cijenu momentalno joj prisjela kava: ‘Pa nije napojnica daj babi kunu”

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Da su cijene proizvoda porasle, znaju već i ptice na grani. Inflacija i uvođenje eura utjecali su na to da trgovački lanci, ali i ugostitelji, povise cijene.

Tako je jedan od najdražih rituala u Hrvata postao luksuz. Tome svjedoči i objava u grupi “Mame Splitsko-dalmatinske županije” na Facebooku. Članica je te grupe uz fotografiju računa iz kafića kratko napisala “Ne budite kao ja”.

JEDNA NAMIRNICA I DALJE JAKO SKUPA Zašto je u Njemačkoj jeftinija?

Naime, zaprepastio ju je iznos na računu. Veliku kavu s mlijekom morala je platiti 3.20 eura, tj. 24.11 kuna. Prisjelo joj je od pića koje je naručila u lokalu u centru Splita, na Pjaci.

Zanimljivo, na računu je velikim slovima napisano i kako napojnica nije uključena u cijenu. “Nećeš je ni dobiti”, ljutito je napisala.

Ubrzo su se javili njeni sugrađani koji su pokrenuli raspravu u komentarima.

“Meni nije jasno… Pjaca… Riva… Ne znam čemu se čudite… Za nas je to previše… ali… doći će sad turisti”, smatra Splićanka.

“Bit će to i gore, Grad digao cijenu komunalija, a smanjili kapacitete i broj stolova. Tko preživi od ugostitelja, pričat će”, upozorava njena sugrađanka.

“Ne kažem da kava, i generalno svo piće, po splitskim kafićima nisu postali preskupi za naše prilike (plaće), ali cijena kave od cca 2 eura na Rivi ili Pjaci je po mom mišljenju bila premala u odnosu na lokaciju. To je jednostavno tako svugdi”, opravdava cijenu jedna majka.

“Ako im na 35 kuna po kavi ne može dati plaću da mu napojnica ni ne treba, onda fino nek svi daju otkaz”, misli Splićanka o vlasniku spornog lokala.

“Meni su ovakve poruke gadljive na računima i ako isto piše, iz inata neću ostavit ni lipu. Napojnica je dobra volja, poklon za ekstra uslužnost i kvalitetu konobara, a ne prošenje ‘daj babi kunu’. Na kavu od eura ostavit ću i pola cijene za uslugu, ali na ovoliko ne, jer je napojnica itekako uključena”, mišljenje je izraženo u jednom komentaru.

“Svaki kafić ima cjenik, prema tome, sami ste krivi, ne opravdavam cijenu, ali to su činjenice. Svatko ide tamo di mu je ok i za što ima novaca, vi ih očito imate, pa ne shvaćam čemu kukanje, možda sam okrutna, ali tako je”, zaključuje stanovnica Splita.


Komentari