IVO BALDASAR OŠTRO PO MILANOVIĆU: ‘Pokazao je da ne zna što je demokracija’

Facebook

Davor Bernardić je jedini koji je bio protiv raspuštanja splitskog ogranka.

Raspuštanje splitskog ogranka SDP-a izazvalo je pravu lavinu reakcija kako u javnosti, tako i u redovima SDP. Naime, prema pisanju pisanju Novog lista, SDP-ovci oko Komadine počeli su razmatrati moguće poteze: jedno je osnivanje frakcije, drugo izlazak iz stranke i osnivanje novog SDP-a, a treće je totalna pasivizacija i totalni poraz oponentske struje.

”Smatram se europskim socijaldemokratom, vani sam vidio što je to, moje mišljenje o socijaldemokraciji je drukčije. Ovaj SDP sa Zoranom Milanovićem pokazao je da ne zna što je demokracija”, kazao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na konferenciji za novinare nakon što je vrh stranke na Predsjedništvu raspustio splitski ogranak kojemu je Baldasar bio na čelu.

Upravo ovu priliku iskoristio je kako bi kazao da se ne planira vratiti u SDP, ali kako ni odlazak u neku desnu stranku, također nije moguć. Zanimljivo, Baldasar nije gubio vrijeme pa je tako razgovarao i sa Zlatkom Komadinom.

”Zvao me i bio je više nego korektan i uznemiren situacijom. Ovo sam nažalost predvidio i to sam Komadini i rekao. On je duboko razočaran stanjem. Čuo sam se i s Davorom Bernardićem, koji mi je ispričao kako je bilo na sastanku” ispričao je. Podsjetimo, SDP-ov Davor Bernardić jedini je koji nije podržao odluku vrha stranke o raspuštanju Baldasarovog splitskog ogranka.

Potvrdio je da će u utrku za novi mandat na čelo Splita, ali još ne zna hoće li se kandidirati kao nezavisni kandidat, u sklopu neke liste ili pak stranke.

Podsjetimo, mnoge je SDP-ovce šokirala vijest o raspuštanju splitskog ogranka, a bivša članica Aleksandra Kolarić kazala je kako ”svi koji su su na bilo koji način podržavali Zlatka Komadinu, mogu očkivati političke eliminacije u stilu Staljina unutar stranke”.


Komentari