Ivan ima još samo 5 mjeseci života ukoliko mu ne pomognemo! Podijelite dalje

Novosti.hr

Ivan Mesić, najmlađi je od sedmero djece u obitelji iz Podgrađa. Tijekom poroda ostao je bez kisika što ga je cijelog života prikovalo uz liječnike koji nemaju optimistične vijesti.

Ivan je rođen s Downovim sindromom, a uz njega ima još 19 dijagnoza. Teško diše i često gubi kisik zbog čega mu svaki dan može biti koban.

Ivanova majka Ana moli za pomoć.

“2014. godine sam se digla na noge i privatno smo otišli u Beograd. Da to nismo napravili, Ivan danas ne bi bio živ. Od tada posjećujemo Institut Majka i dete, gdje je do sada obavio 3 operacije, a rekli su nam da Ivanu hitno treba kisik“, rekla je Mesić za Novosti.hr.

Ivan  izbacuje krv iz usta i ima Morgagni herniju – tumor na desnoj strani pluća koji je 14 centimetara dugačak, a širok čak 8. Liječnici iz Beograda mu prognoziraju najviše pet mjeseci života ukoliko ne dobije kisik.

Na beogradskom institutu, na koji se moraju javiti 10. lipnja, Ivanu će se proširiti pluća i dobit će aparat i masku za kisik koji će mu omogućiti normalnije disanje.

Isti taj postupak izvodi se i u Hrvatskoj, ali Ivan bi na red stigao tek za 6 mjeseci.

“Žalosno je da jedno mlado dijete tako nestaje. Žalosno je za Hrvatsku da ne pokazuje milost prema našoj djeci. Žalosno je da se ne može učiniti ništa da moje dijete može disati i spavati. Doktori se jako malo bore za djecu s posebnim potrebama i zato moramo moliti pomoć. Preko udruga nismo uspjeli, a ja sam u stanju prodati kuću samo da pomognem svome djetetu“, tužno nastavlja Ivanova mama.

Ana ima status njegovatelja i za to dobiva 1500 kuna. Za Ivanovu invalidninu dobiva još 1500 kuna, a imaju i 5 krava i 11 jutara zemlje. No, za ovu veliku obitelj to nije dovoljno jer većina toga odlazi na Ivanove lijekove, pelene i prehranu.

Za liječenje Ivana potreban je iznos od ukupno 10 000 eura. 

Svi koji žele pomoći mogu uplatiti na broj računa:

Privredna Banka Zagreb
Ana Mesić

Tekući račun u stranoj valuti: HR0423400093231942963

Tekući račun u kunama: HR1523400093215343737


Komentari