ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Evo koliko se Hrvati drže novogodišnjih odluka!

Više od polovice Hrvata donose novogodišnju odluku, međutim, nema ih mnogo koji ju i ispune.

Istraživanje koje je proveo portal MojPosao pokazalo je kako više od polovice ispitanika donese novogodišnju odluku. Ove godine u 2016. godinu njih 62 posto krenut će sa željom da se nešto u njihovom životu promijeni. Većini je odluka vezana za karijeru, dok su na drugom mjestu odluke vezane za obitelj i prijatelje.

No, kako bi najbolje vidjeli hoće li biti “kruha” od ovogodišnjih želja, najbolje je osvrnuti se prema onim prošlogodišnjih. Istraživanje je dalo malo neočekivane rezultate, jer su samo 41 posto ispitanika potvrdili da su prošlogodišnje odluke i ostvarili. Donosimo vam i kompletne rezultate istraživanja! 

Više od polovice ispitanika namjerava donijeti novogodišnju odluku za 2016. godinu (62%). Malo manje od petine ispitanika ne planira donijeti novogodišnju odluku (18%), a 21% ispitanika još je neodlučno. Među ispitanicima koji će donijeti novogodišnju odluku, njih 67% donijeti će odluku vezanu za karijeru. Ti ispitanici će u najvećoj mjeri odlučiti pronaći (bolji) posao (38%), zatim poraditi na usavršavanju i edukaciji (18%).

Na trećem mjestu je povećanje zarade (15%), dok će se najmanji broj ispitanika posvetiti promjeni dosadašnjeg ponašanja na radnom mjestu (4%) i uspostavljanju novih poslovnih kontakata (4%).Ispitanici koji su se odlučili na donošenje novogodišnje odluke nevezane uz karijeru (33%) u 2016. najviše žele poraditi na proširenju obitelji i poboljšanju obiteljskih odnosa.

Polovica ispitanika prošle je godine donijela novogodišnju odluku (50%). Ispitanici koji nisu donijeli novogodišnju odluku smatraju da se odluke moraju ionako donositi tijekom cijele godine. Od ispitanika koji su prošle godine donijeli novogodišnju odluku, njih nešto više od polovice (58%) izjavilo je kako je ta odluka bila vezana za posao i karijeru. Novogodišnju odluku vezanu za privatni život donijelo je 42% ispitanika. Novogodišnja odluka vezana za posao najčešće se odnosila na pronalazak boljeg posla (44%).

Muškarci u većoj mjeri donose novogodišnje odluke vezane za karijeru, njih 71% donijelo je odluku tog tipa, dok je isto učinilo 55% žena. Zainteresiranost za donošenje novogodišnjih odluka pada s godinama. Novogodišnju odluku za 2015. donijelo je 59% ispitanika do 25 godina, dok je isto učinilo 43% ispitanika starijih od 41 godinu. Na pitanje jesu li ispunili svoju novogodišnju odluku, 41% ispitanika odgovara potvrdno, dok ih 24% još nije ispunilo želju, ali rade na tome. Trećina ispitanika odustala je od ispunjena svoje novogodišnje odluke za 2015. godinu (35%).

>>>VEGANSTVO JE OPET IN: Jeste li znali da su ove velike svjetske zvijezde već godinama vegani? (FOTO)


Komentari