ISPLIVALI NOVI DETALJI ISTRAGE: Ubojica Vinka Žuljevića Klice skriva se u Bosni i Hercegovini

Screenshot YouTube

Informacije koje su trenutno na raspolaganju policiju u istrazi ubojstva Vinka Žuljevića Klice vode prema susjednoj Bosni i Hercegovini.

Tako istražitelji vjeruju, doznaje net.hr iz dobro obavještenih izvora, da se upravo tamo krije i muškarac čija je fotografija nedavno objavljena u medijima uz zamolbu građanima da jave sve informacije o njegovom mogućem identitetu.

PUZ
PUZ

Ovog je muškarca  nadzorna kamera snimila u blizini mjesta Klicine likvidacije pa je sasvim izvjesno s tim atentatom i povezan. Za korisne informacije o tom još nepoznatom muškarcu policija je ponudila nagradu od 50 tisuća kuna.

“Vjerujemo da je riječ o osobi povezanoj s BiH te očekujemo pomoć građana te zemlje u identifikaciji ove osobe, kazao je za net.hr jedan od istražitelja uključenih u rasvjetljavanje Klicine likvidacije.

Likvidacija iz sačekuše

Prisjetimo se, Klica je likvidiran 3. svibnja ujutro u klasičnoj sačekuši u zagrebačkim Sesvetama, nakon mise. Svjedoci su tada rekli da je napadač na motoru počeo pucati iz automatskog oružja na Žuljevićev automobil. Klica je otvorio vrata automobila i pokušao pobjeći, ali ga je jedan od napadača uhvatio za jaknu i u njega ispalio nekoliko hitaca.

Screenshot Youtube
Screenshot Youtube

Muškarca na motoru su pratili i muškarci u Škodi, a suvozač u tom automobilu također je pucao na Klicu, potvrdila je kasnije policija. Presudan je bio hitac u glavu, nakon što je Klica već ležao na tlu. Samo 30-ak minuta nakon ubojstva vatrogascima je javljeno kako na Novoj Branimirovoj cesti gori Škoda bosanskohercegovačkih registracija. Automobil u plamenu je ukraden u Hrvatskoj prije tri godine. Sada je pak sve jasnije da ključni tragovi vode prema BiH.

Dolazak u Zagreb

Ubijeni Žuljević u Zagreb je iz BiH dišao 1997. godine. Tada je, naime, u BiH bio pod istragom zbog sumnji za teški organizirani kriminal, a rasvjetljavanje svega toga otežavala je činjenica što je bio pukovnik i jer je imao brata u ratnoj vladi Herceg-Bosne.

Za vrijeme rata u BiH bio je zapovjednik “Garavih”, specijalne postrojbe HVO-a, koja se kasnije priključila Kažnjeničkoj bojni Mladena Naletilića Tute. Ratna djelovanja “Garavih” istraživalo je tužiteljstvo BiH. Sumnjalo se da je postrojba 1993. godine počinila ratni zločin u motelu Akvarijum na području Bugojna. U motelu je bilo zatočeno više muslimanskih civila, među njima su bile žene i djeca, koji su psihički i fizički zlostavljani. Neki od njih umrli su od posljedica zlostavljanja.

Komentari