INICIJATIVA ‘POMOZIMO DJECI S INVALIDITETOM’ traži osnivanje dijagnostičko – rehabilitacijskih centara

Facebook

Građanska inicijativa “Pomozimo djeci s invaliditetom” traži osnivanje dijagnostičko-rehabilitacijskih centara na području cijele RH.

Od prvog prosvjeda u prosincu 2012. godine naša Građanska inicijativa upozorava na nedostatak sustavne potpore djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima na području cijele Republike Hrvatske. Ističemo da je UNICEF s nadležnim ministarstvima još 2014. godine potpisao sporazum o osnivanju dijagnostičkih centara no do sada je to mrtvo slovo na papiru.

Stoga nas ne začudi da mnogi roditelji u očaju, bez pravih informacija i bez stručne pomoći i sustavne potpore traže rješenja u alternativnim načinima liječenja, primjenjujući pri tome i za zdravlje opasne supstance poput industrijskih izbjeljivača.

“Tražili smo od ministarstava da se očituju u kojoj je fazi provedba sporazuma, no odgovor ni do danas nismo dobili.”, naglašavaju iz inicijative.

Neodgovorni pristup državnih tijela dovoljno govori o volji da se pitanja re/habilitacije djece s teškoćama i potpora obiteljima i dalje „rješavaju“ nesustavnim mjerama, te da su obitelji u većem dijelu Hrvatske i dalje prepuštene same sebi.

Stoga tražimo od Vlade Republike Hrvatske hitno pokretanje osnivanja dijagnostičkih i rehabilitacijskih centara koji bi bili dostupni na području cijele RH.
Napominjemo da su zbog nesnalaženja, nezainteresiranosti i nerada države u cijeloj situaciji žrtve – OBOLJELI I NJIHOVE OBITELJI.

“Ovim putem apeliramo na roditelje djece s autizmom da ne slušaju one koji promoviraju i primjenjuju CD protokol , te da ne daju MMS kapi djeci s autizmom jer su iste štetne po zdravlje, nisu za konzumaciju. Nema čudesnog lijeka za autizam!

Autizam je neurobiološki poremećaj rada mozga i vjerujemo da ( kad se i ako se pronađe lijek ) da će to biti objavljeno u svim medijima i dostupno za svu djecu. Ono što svi trebamo je – tražiti da se osobama s autizmom osigura sustavna podrška države i društva kroz cijeli njihov život – od rođenja do starosti, kako njima tako i njihovim obiteljima.

Dok država ne preuzme odgovornost preostaje nam jedino međusobna podrška u kojoj pokušavamo zaustaviti pogrešne pokušaje roditelja.”, zaključili su.


Komentari