IMAJU PUNE RUKE POSLA ZA VIKEND! U ponedjeljak otvaraju, ovo je popis stvari koje ugostitelji prije toga moraju učiniti

Foto: Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija

Još samo dva dana dijele nas od dugoiščekivane “kave za van” iz omiljenog kafića, a povodom toga Državni inspektorat vlasnicima ugostiteljskih objekata uputio je detaljno priopćenje na što sve moraju pripaziti prije samog otvaranja, kao i prilikom posluživanja gostiju.

Higijena na prvom mjestu:

Inspektorat upozorava da se prije ponovnog otvaranja detaljno očisti, opere i dezinficira oprema i pribor za posluživanje, a naglašavaju da posebnu pozornost obrate na čišćenje aparata za pripremu toplih napitaka kao i pribora i opreme koji će dolaziti u kontakt s korisnicima ugostiteljskog objekta.

Nadalje, upozorili su i to da uređaji za čuvanje hrane na niskim temperaturama moraju biti ispravni te da moraju zadovoljavati sve higijenske uvjete, a podsjetili su također i na ispiranje unutarnje mreže u unutarnjim instalacijama.

Dali su i savjet ugostiteljima da prije otvaranja provjere rokove trajanja hrane i pića te da potraže mogući znakove kontaminacije hrane, a ukoliko pronađu kvarnu robu da je neškodljivo zbrinu. Još su dodali i da ugostitelji provedu dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju ako primijete štetnike.

Pridržavanje mjera je nužno: 

“Nastavno na navedene preporuke koje je nužno provesti prije otvaranja objekata, napominjemo kako je tijekom rada objekata pravne i fizičke osobe koje upravljaju radom dužne osigurati da se zaposlenici i svi korisnici usluge pridržavaju epidemioloških mjera. Također, na vidljivom mjestu potrebno je postaviti obavijesti o potrebi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjera fizičke udaljenosti te nošenju maski za lice ili medicinskih maski.”


Komentari