‘Ili je bacio telefon u Savu ili s njim upao’ Srpska policija sumnja kako je Matejev mobitel uništen, potraga i dalje traje

Foto: Screenshot

Ni nakon osam dana potrage, policija nije pronašla nestalog Mateja Periša (27) iz Splita sa zagrebačkom adresom, dok cijela Hrvatska isčekuje vijesti o tome gdje je nestao mladić koji je sa prijateljima otišao na doček Nove godine u Beogradu.

Dok Matejev otac ne želi komentirati brojne spekulacije o tome što se dogodilo njegovom sinu i čeka što će pokazati istraga, srpski Telegraf.rs objavio je neke nove informacije.

U razgovoru sa, kako pišu, “dobro obavještenim izvorom koji radi na slučaju”, Telegraf.rs navodi kako istražitelji sumnjaju kako je Matejev telefon uništen, s obzirom da ne šalje nikakav signal.

“Sumnjamo da je Matej ili bacio telefon u vodu ili sa njim upao u Savu. Jedino, ako je u potpunosti mobilni uništen nije moguće da mu se uđe u trag. Iz tog razloga Matejev telefon ne šalje ni jedan jedini signal”, rekao je Telegrafov izvor.

Trenutno policija nije pronašla nijedan dokaz kako je Splićanina itko napao ili da je posrijedi otmica ili ikoje drugo kazneno djelo.

Pregledom snimke Mateja kako trči ulicom, navodi neimenovani izvor Telegrafa, policija sumnja kako je Splićanin bio pod utjecajem narkotika.

“Tokom istrage došli smo do informacije da nestali nije prije koristio opijate, a veoma rijetko i pio. Prema riječima njegovih drugova i oca on je vodio zdrav život. Kao takav njemu je bilo veoma malo potrebno da uzme alkohola i opijata i da uđe u takozvanu psihotičnu epizodu. Na osnovu toga smo i zaključili zbog čega tako brzo trči i povremeno se osvrće. U takvom stanju čovek ne osjeća ni da mu je hladno niti nešto drugo. Osoba koja je pod halucinacijama može istom brzinom da trči od Save do Karaburme”, naveo je Telefegrafov izvor.

Dodao je i kako, s obzirom na hladnoću Save koja je te večeri imala temperaturu od šest stupnjeva, nestali u njoj ne bi mogao predugo ostati.

“I da je Superman u pitanju mogao bi svega 10 minuta biti živ u njoj”, zaključio je izvor Telegrafa.

Auto je parkirao u Zagrebu

Jutarnji je u subotu razgovarao s Matejevim ocem Nenadom Perišem, koji navodi kako je zadovoljan radom srpske policije koja provjerava svaki trag.

“Policija me u petak nazvala i tražila da im potvrdim je li Matej imao bijele ili plave tenisice. Imao je bijele koje su sa strane imale plavo slovo V. Ja sam im proslijedio fotografiju tenisica kakve je imao i Matej, jer ja imam iste takve. On je nosio broj 44/45 ovisno o modelu, a ja nosim broj veće. Pitali su me to zato što su tijekom potrage našli plave tenisice”, rekao je otac Nenad Jutarnjem.

Na dan nestanka, sa sinom je razmijenio devet poruka.

“Ja sam i u subotu bio na mjestu potrage i uvjerio sam se da i dalje tragaju za Matejom. Ja ih ne pitam pojedinosti, pa ih tako nisam pitao ni gdje i kad su našli te plave tenisice, kao ni za vezicu tenisica koja je nađena. Što se tiče opuška, mogu samo reći da Matej nije bio pušač”, rekao je Periš Jutarnjem.

Inače, premijer Plenković je rekao kako  poznaje Nenada periša, te da prati izjavu, ali otac nestalog kazao je za Jutarnji kako se nije čuo s predsjednikom vlade.

“Mislim da za takvo nešto nema ni potrebe. Ja sam uvjeren da policija u Srbiji poduzima sve da se Matej pronađe, zahvalan sam im na svemu što čine. Ja u te političke polemike ne želim ulaziti”, otkrio je Nenad.

Inače, Matej živi u Zagrebu, a nedaleko od stana je parkirao svoj auto (Audi A4), da bi potom sa prijateljima unajmio kombi kojim su pošli u Beograd.

Matejevi prijatelji trenutno nisu zainteresirani razgovarati s novinarima.

 


Komentari