IDE IZA REŠETAKA! Draganu Kovačeviću određen jednomjesečni istražni zatvor

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Bivšem šefu Janafa Draganu Kovačeviću određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Županijski sud istu je odluku donio za još trojicu osumnjičenih za primanje i davanje mita, te nezakonito pogodovanje i pomaganje u nezakonitom pogodovanju zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Tomislav Kamber izjavio je da je sveukupno oko 40 svjedoka.

Za što se tereti Kovačević? 

Kako prenosi Jutarnji list, novi Alfa Romeo Giulietta za kćer, najam Lexusa za sina, stan u luksuznom zagrebačkom Ban Centru te također novi stan na splitskom Žnjanu pokloni su koje je, prema najnovijim USKOK-ovim inkriminacijama, bivši direktor Janafa Dragan Kovačević dobivao od poduzetnika Ivana Širića u zamjenu za oko 30 milijuna kuna vrijednih poslova s Janafom.

Poriče krivnju!

Podsjetimo, Kovačević je u uhićen u srijedu u Zagrebu, nakon čega je i ispitan u USKOK-u. Njegov odvjetnik Tomislav Grahovac za N1 je rekao kako je za vrijeme iznošenja obrane u cijelosti porekao krivnju.

“S obzirom na način kako je u pouci o pravima njemu stavljeno to kazneno djelo na teret, on prvenstveno smatra da nije niti mogao počiniti kazneno djelo na taj način i to je objasnio u svojoj obrani. Mogu vam samo reći da je i činjenično i okolnosno objasnio iz kojih razloga on nije počinio to kazneno djelo”, rekao je Grahovac.

Komentari