I Podravka pomaže gradu Petrinji! Šalju 10 tona svojih proizvoda

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Razorni potres danas uznemirio je građane diljem Hrvatske, a nažalost odnio i ljudske živote. Grad Petrinja u potpunosti je razoren, a pomoć stiže sa svih strana. Čini se da se cijela Hrvatska digla na noge, a pomažu baš svi.

Među njima se i našla naša najpoznatija prehrambena tvrtka Podravka, koja je u dogovoru s nacionalnim i županijskim Stožerom civilne zaštite za građane Petrinje, Siska i drugih potresom pogođenih mjesta osigurala 10 tona svojih prehrambenih proizvoda, a kamion s hranom je na putu prema nastradalim područjima.

Temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, odmah poslijepodne u pomoć su se uputili i profesionalni i dobrovoljni vatrogasci iz Koprivnice. U Petrinju su otišli sa šest kombija, jednom cisternom i vozilom za terensku potporu.

U nastradalom gradu su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Đurđevca. Nabavljen je i građevinski materijal koji će sutra krenuti u Petrinju kako bi njezini stanovnici što prije počeli s obnovom svojih domova.

Na potresom pogođenom području pomažu i podravski članovi HGSS-a. Hotel Podravina iz Koprivnice ponudio je besplatan smještaj za 20 ljudi koji su ostali bez svojih domova. Kontakt telefon je 048/621-025.


Komentari