I ministar Ćorić pozitivan na koronu! Oglasio se na svom Twitteru i poslao jasnu poruku

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Nakon što su u nedjelju iz Vlade izvijestili da je koronavirusom zaražen ministar financija Zdravko Marić, danas je objavljena vijest da je na covid-19 pozitivan i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

“S obzirom na to da je razvio blaže simptome bolesti covid-19, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić testirao se na prisutnost koronavirusa. Nalaz se pokazao pozitivnim.

Ministar Ćorić osjeća se dobro te će ostati u izolaciji i obavljati svoje dužnosti od kuće, slijedeći upute liječnika i epidemiologa. Ministar se testirao i uoči planiranog puta na klimatski summit COP26 u Glasgowu, gdje će umjesto njega, ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja biti Dunja Mazzocco Drvar.

Podsjećamo da nijedno od cjepiva ne štiti 100% od mogućnosti zaraze, pa tako ni u slučaju cijepljenja protiv bolesti covid-19. Cjepivo dokazano štiti od težih oblika i ishoda bolesti.

Članovi Vlade i ostali vladini dužnosnici koji su se cijepili protiv COVID-19, uzimajući u obzir protek vremena od 6 i više mjeseci od primanja druge doze, pristupit će i docjepljivanju tzv. booster dozom, slijedom preporuka HZJZ, kako bi se produljilo trajanje zaštite. Više članova Vlade je to već i učinilo”, poručuju iz Vlade RH.

Na svom Twitter profilu oglasio se i sam ministar. Otkrio je da nema značajnije simptome i da nastavlja raditi od kuće.

“Sve to zahvaljujući cjepivu. Zato, cijepite se! Na taj način štitite sebe i svoje bližnje (tć), poručio je.

Komentari