I HDZ I MOST ŽELE KONTROLU NAD MUP-om: Nastavljaju se komplicirani pregovori

Facebook

Nacionalno vijeće MOST-a sastalo se u središnjici stranke prije pregovora s Domoljubnom koalicijom s kojom nastavljaju razgovore o podjeli resora danas poslijepodne.

Sastanak MOST-ovaca počeo je iza 9 sati, a kako trenutno izgleda situacija nakon jučerašnjih razgovora oko podjele resora s Domoljubnom koalicijom, možda je najbliže opisala Ružica Vukovac, koja smatra da HDZ odugovlači, piše dnevnik.hr.

“Nije mi jasno zašto HDZ odugovlači jer sam mislila da smo blizu dogovora. Očito je da HDZ misli kako MOST previše traži”, rekla je Vukovac.

Prisjetimo se, MOST je zatražio šest ministarstava, a najveći nesporazum izazvali su zahtjevi da dobiju kontrolu nad MUP-om, na to u Domoljubnoj koaliciji nisu spremni olako pristati.

Nikola Grmoja, glasnogovornik MOST-a, u ponedjeljak je izjavio kako su tajne službe pratile Božu Petrova. Na pitanje ima li dokaze o tome, danas je kazao:

“Imamo samo indicije da je netko pratio Petrova, a pratili su ga i ‘crveni’ i ‘crni’.”

Nadodao je kako su sve prijavili saborskom odboru za nacionalnu sigurnost. Na pitanje misle li da je i njih netko pratio, članovi Nacionalnog vijeća MOST-a koji su dolazili na sastanak redom su odgovarali – ne.


Komentari