I DALJE DRAMATIČNO PRED ŠKOLOM U KRAPINSKIM TOPLICAMA: Policija privela jednog mladića, otac i sin napustili dvorište škole

I u srijedu ujutro, pet minuta prije početka nastave, jedan osmaš i njegov otac, Kristijan Gaćina, u Krapinskim Toplicama pokušali su bez maske ući u tamošnju osnovnu školu, no u tom naumu zaustavili su ih zaštitari koji danima stoje pred ulazom.

Otac je kratko rekao kako maska dječaku smeta te kako je trpio cijelu prošlu godinu, ali više ne može. “On je sad u školi, ali pred školom”, dodao je potom. Inače, pred školom je dječak proveo i jučerašnji dan kada je s roditeljima sjedio ispred ulaza i navodno učio.

Ovaj slučaj koji traje već par dana izazvao je pažnju javnosti pa se danima ispred škole okupljaju i drugi građani, roditelji… Tijekom jutra, u srijedu je takvih bilo četvero, kako navodi 24sata, a policija ih je sve legitimirala jer prosvjedi u blizini škole zakonom su zabranjeni. Kako su potvrdili iz policije, priveli su mlađeg muškarca radi utvrđivanja identiteta jer je odbio pokazati osobnu iskaznicu, a nakon toga svi “prosvjednici” pa čak i otac i dječak, udaljili su se od škole.

Inače, školu je već posjetio ministar obrazovanja, Radovan Fuchs i njegov tim, a djelatnici tamošnjeg Centra za socijalnu skrb pokušali su doći do obitelji, no nisu ih pustili u kuću.

Komentari