HUSAR I HRŽICA O SPOTU ‘ŽELIM ŽIVJETI’: ‘Ona nije protiv pobačaja, već samo za život…’

Screenshot

Ovakve reakcije sigurno nismo očekivali. Mi smo kao prvo umjetnici i volimo zadatke. Vinkovački reper Shorty u u ovoj se pjesmi stavio u ulogu jednog djeteta koje se želi roditi i to je odradio fenomenalno”, rekao je Alan Hržica.

Spot  “Želim živjeti” ovoga tjedna izazvao je niz reakcija u javnosti. Pjesmu su zajedno s bendom duhovne glazbe Emanuel snimila poznata imena naše glazbene scene. Gosti Novog dana bili su sudionici projekta pjevači Marija Husar i Alan Hržica koji kažu da pjesma nije protiv pobačaja, već ”samo za život”.

“Grupu Emanuel poznamo i surađujemo s njima godinama. Pjesma je dugo bila u ladici pa smo je odlučili snimiti kad smo čuli tekst i vidjeli njezinu poruku. Namjera nije bila u nekoga uperiti prst ili usuditi. Bez fige u džepu i čista srca ušli u ovo i snimili pjesmu s lijepom porukom. Ona nije protiv pobačaja, već samo za život i za majke koje se možda dvoume i koje su u strahu. Ova pjesma je za neke buduće naraštaje. stvarno ne treba imati tabua i ne treba doći do podijeljenosti ljudi”, rekla je Marija Husar.

Na pitanje jesu li bili  svjesni da će svojim stavom izazvati ovakve reakcije, Alan je rekao kako ovakve reakcije nisu očekivali.

“Ovakve reakcije sigurno nismo očekivali. Mi smo kao prvo umjetnici i volimo zadatke. Vinkovački reper Shorty u u ovoj se pjesmi stavio u ulogu jednog djeteta koje se želi roditi i to je odradio fenomenalno. Mislim da smo poslali pozitivnu poruku ljubavi, radosti, djece, života. Pjesma i spot “prže” od ljubavi”, rekao je Alan Hržica.

Pjevač je naglasio je zatečen govorom mržnje koji se ovih dana mogao čuti.

“Mišljenja su podijeljena, mislim da mi danas moramo dopustiti da ljudi imaju drukčije mišljenje. Malo sam zatečen tim govorom mržnje. Nikoga nismo htjeli povrijediti, a u zadnja dva tri dana smo doživjeli dosta uvreda. Možda nemamo puno slobode govora u ovome narodu,” rekao je Alan dok Husar dodaje kako se ograđuju od bilo kakvog političkog konteksta.

>>> OBRUŠAVANJE NA NEISTOMIŠLJENIKE: Danijela Dvornik izvrijeđala vjernike, ostavila im šokantnu poruku (VIDEO)


Komentari