HTJELI BI PRESTATI PLAĆATI PRISTOJBU HRT-u? U ova četiri slučaja to možete napraviti

Wikimedia

Kako kaže Članak 36. stavak 1 Zakona o HRT-u u razlog odjave spadaju četiri scenarija.

Dobar dio građana ne krije nezadovoljstvo programom koji im nudi javna televizija, kao ni visokom cijenom pristojbe koju moraju svakoga mjeseca plaćati. Dobar dio nezadovoljnika vjerojatno bi htjeli i prestati plaćati pristojbu, što je i logično ako ne gledaju HRT, a evo pod kojim uvjetima to mogu i napraviti.

Kako kaže Članak 36. stavak 1 Zakona o HRT-u u razlog odjave spadaju četiri scenarija: Neposjedovanje prijamnika, odlazak u dom umirovljenika, smrt obveznika plaćanja mjesečne pristojbe i prestanak rada obrta ili pravne osobe. Za svaki od navedenih razloga potrebno je priložiti i dokument koji to potvrđuje.

U slučaju da ne posjedujete prijamnik u kućanstvu možete popuniti formaular koji se nalazi na službenim stranicama HRT-a, a možete ga preuzeti i ovdje. Pravne osobe, gospodarske ili druge djelatnosti te obrti koji ne posjeduju prijamnik mogu se također odjaviti preko formulara koji se isto nalazi na službenim stranicama HRT-a, a može se preuzeti i ovdje.

Ako odlazite u dom za umirovljenike, za odjavu prijamnika će vam trebati potvrda Doma umirovljenika s točnim podacima o obvezniku plaćanja, a ako dođe do smrti obveznika plaćanja pristojbe, za odjavu se od vas traži smrtni list s točnim podacima o obvezniku plaćanja.

U slučaju da gasite obrt ili prestajete s radom pravne osobe, za odjavu ćete morati nabaviti potvrdu nadležne ustanove o prestanku djelatnosti, odnosno rješenje iz sudskog ili obrtnog registra.

Svaki od traženih dokumenata na koncu morate dostaviti na ovu adresu:

HRT
RJ Pristojba
Prisavlje 3
10000 Zagreb


Komentari