HRVOJE (25) VEĆ 12 MJESECI TRAŽI POSAO: ‘Dosta mi je HZZ-a koji snima spot s Lanom Jurčević, HDZ-a, SDP-a i njihovih obećanja’

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Zaprimili smo Hrvojevo pismo u kojem je sažeo gorući problem mlađe populacije.

Njegovo pismo prenosimo bez izmijena:

“Ovim putem želim vam skrenuti pozornost na najvažniju temu hrvatske politike i gospodarstva, a to je smanjenje nezaposlenosti i to poglavito mladih po čemu smo očito najgori u Europi. Naime dok su nakon netom održanih izbora političarima puna usta pozivanja mladih da ostanu u Hrvatskoj i doprinesu njenom razvoju u isto vrijeme imamo sitauciju da HZZ primjerice od travnja ove godine nije riješio predane zahtjeve za stručno osposobljavanje iako im je zakonski rok 50 dana što su u mom slučaju već trostruko probili.

Ukratko dok ja nasušno čekam da mi se omogući kakav takav početak zaposlenja i prihodi oni se bave snimanjem promotivnih spotova s Lanom Jurčević, a za nas kao nemaju novaca.

HDZ pak sad najvaljujue ukidanje tog programa što je po meni bila jedina dobra mjera koju su proveli njihovi prethodnici SPD, a koja mi je nakon 12 mjeseci traženja posla ostala jedina nada za zaposlenje jer me poslodavac konačno prihvatio, a sad očito da neće biti ništa ni od toga jer ako se do sad to nije riješilo očito da više i neće.

Uglavnom toliko o radu i obećanjima HZZ-a, HDZ-a i SDP-a, obećanje ludom radovanje. Eto pišite malo o realnim problemima, a ne o špekulacijama tko će s kim koalirati i grijati saborske fotelje.

S poštovanjem vaš,

Hrvoje Horvat rođen 1991. koga boli briga za crvene i plave.”

HZZ bilježi pad nezaposlenosti

Hrvoje je samo jedan u nizu mladih ljudi koji samo želi raditi i imati sigurnu budućnost. HZZ pak, prema statističkim podacima, bilježi pozitivan trend.  Krajem kolovoza 2016. evidentirano je 213.340 nezaposlenih osoba što je najniži broj nezaposlenih nakon siječnja 1991. kada je zabilježeno 208.880 nezaposlenih osoba.

Pad nezaposlenosti nastavlja se i u rujnu 2016. tako da su 12. 9. zabilježene 210.202 nezaposlene osobe na bazi dnevnog podatka. Ukupno su tijekom kolovoza 2016. iz evidencije nezaposlenih izašle 20.394 osobe, što je 1,6 % više nego u kolovozu 2015. godine.

Nadamo se da će se ovi pozitivni trendovi nastaviti i da će se konačno nešto pokrenuti po pitanju zapošljavanja mladih ljudi, a Hrvoju želimo puno sreće.


Komentari