HRVATSKI SABOR NUDI PRILIKU ZA POSAO: Provjerite imate li potrebne kvalifikacije

commons.wikimedia.org

Hrvatski sabor u svoju Stručnu službu planira primiti devet novih službenika.

Svoje mjesto u Saboru trebalo bi, na neodređeno vrijeme, naći sedam službenika s visokom stručnom spremom, jedan sa srednjom, jedan s najmanje trogodišnjim preddiplomskim sveučilišnim ili stručnim studijem. Kad će i na kojim poslovima raditi, u kojim službama, za sada nije poznato, piše Net.hr.

Naime, temeljem Plana, slobodna radna mjesta popunjavat će se putem javnog natječaja. Iz Sabora tumače kako se natječaji planiraju raspisati ”temeljem potreba, posebice uslijed odlazaka službenika iz državne službe te odlazaka u mirovinu”.

Zapošljavaju i klubovi zastupnika

Iz Sabora potvrđuju da brojka od planiranih devet novih zaposlenika ne uključuje i nove zaposlenike u uredima čelnika Sabora, te u saborskim klubovima. Predsjednik i dvoje od pet potpredsjednika Sabora ukupno su doveli osam zaposlenika, pet premještajem iz drugih tijela, troje temeljem ugovora o djelu.

U Ured potpredsjednice Sabora Milanke Opačić (SDP) jedna je administrativna tajnica došla premještajem iz Ureda za opće poslove Sabora i Vlade, a druga temeljem ugovora o djelu. Privremenim premještajem iz Ministarstva znanosti predstojnicu Ureda ”osigurao” si je i potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš (HSP-AS).

Pet novih djelatnika je u Uredu predsjednika Sabora Željka Reinera: zamjenica predstojnice Ureda privremeno je premještena iz Ministarstva gospodarstva, osobna savjetnica iz Ministarstva vanjskih, a administrativna tajnica iz Ministarstva branitelja. Jedna Reinerova savjetnica u Saboru je temeljem ugovora o djelu, baš kao i osoba angažirana na administrativnim poslovima.

Nove zaposlenike ima i šest od ukupno 14 saborskih klubova. Inače, klubovi trenutno zapošljavaju 31 službenika.

Most je zaposlio troje djelatnika, jednog HSS, a po dva SDP, HSLS, klubovi SDSS/Reformisti, te Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića. Iako su ih dovele stranke, odnosno njihovi klubovi, plaće tih djelatnika isplaćuju se iz saborskog proračuna.

”Na radna mjesta u klubovima zastupnika, temeljem odredbe članka 31. stavka 5. saborskog Poslovnika, mogu se primiti osobe u državnu službu bez provedbe javnog natječaja. Te osobe primaju se u državnu službu na određeno vrijeme (do prestanka mandata pojedinog saziva Sabora) te moraju ispunjavati zakonske uvjete za prijam u državnu službu”, tumače iz Službe za medije.


Komentari