HRVATSKI KONZERVATIVIZAM U ZAMAHU: Prvo ujedinjenje dviju stranka srodnih svjetonazora i programa

Na desnoj političkoj sceni.

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić i predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku (ABH) Željko Cvrtila potpisali su u subotu u Europskom domu u Zagrebu Deklaraciju o ujedinjenju dviju stranaka.

Riječ je o prvom ujedinjenju dviju stranaka srodnih svjetonazora i programa na desnoj političkoj sceni u Hrvatskoj koju su u posljednjih dvadeset godina obilježile podjele i razjedinjenost konzervativnog biračkog tijela, istaknuto je na konferenciji za novinare u povodu potpisivanja Deklaracije.

Cilj ujedinjenja je postavljanje temelja daljnjem ujedinjavanju političkih opcija koje dijele isti konzervativni i domoljubni svjetonazor, istaknuto je na konferenciji za novinare u povodu potpisivanja Deklaracije.


Deklaracija o ujedinjenju HKS - ABH

Velika mi je čast da mogu potpisati ujedinjenje HKS-a i ABH s gospodinom Cvrtilom i strankom s kojom dijelimo temeljne vrijednosti hrvatske desnice, a to su bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje“, rekla je Ruža Tomašić dodajući kako Hrvatska mora imati jaku desnu opciju s obzirom na jačanje globalizacijskih procesa u svijetu.

Usporedno s jačanjem globalizacije jačaju i desne i konzervativne stranke jer je kod ljudi sve snažnija svijest da treba očuvati svoju naciju i tradiciju. Smatram da je ovo ujedinjenje povijesni trenutak na desnom političkom spektru u Hrvatskoj. Ponosna sam što sam dio toga“, zaključila je Ruža Tomašić.

Predsjednik ABH Željko Cvrtila rekao je kako je do ujedinjenja s HKS-om došlo nakon niza neuspjelih pokušaja s drugim desnim političkim opcijama.

Nismo od toga odustali jer znamo da svaka nova politička opcija na desnici znači samo jedno – uništavanje političke desnice. Oni koji to rade, rade to zlonamjerno ili zato što ne znaju, no poruka je jasna – tko god se nije spreman fuzionirati i timski djelovati teško će uspjeti u ostvarenju naših ciljeva i programa koji su na domoljubnoj političkoj sceni uglavnom isti.

Drago mi je da smo se uspjeli dogovoriti s HKS-om i napravili korak dalje u procesu ujedinjenja desnice“, rekao je Cvrtila dodajući kako je su u tijeku pregovori s još jednim brojem političkih opcija koje su svjesne političkog trenutka u Hrvatskoj i činjenice da se jedino zajedničkim snagama može nešto postići.

Neki su već spremni pristupiti, a od nekih još čekamo konačnu odluku“, naglasio je Cvrtila.

Komentari