HRVATSKA VOJSKA SPREMNA IZVRŠAVATI ZADAĆE! Ministar Banožić poručio: ‘Očekujem poštovanje i provođenje zakona u obavljanju zadaća’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Da je Hrvatska vojska sposobna izvršavati zadaće te jamčiti stabilnost i mir, poručio je u ponedjeljak ministar obrane Mario Banožić, povodom obilježavanja 31. obljetnice ustrojavanja Glavnog stožera Oružanih snaga (GS OSRH) ispred MORH-a.

”Hrvatska vojska znalački usmjerava, spremna je i sposobna izvršavati zadaće, jamči stabilnost i mir našem narodu i svim našim građanima”, poručio je Banožić.

Istaknuo je i kako je domaća vojska vjerodostojni partner i saveznik koji jamči zaštitu i obranu zajedničkih vrijednosti te gradi “sliku hrvatskog vojnika na kojeg Hrvatska može biti ponosna”.

”Želim da i nadalje budete mjesto s kojeg se u Hrvatskoj vojsci upućuje na izvrsnost, želju za usvajanjem novih znanja i sposobnosti. Budite oni koji zahvaljujući sada najvećim ulaganjima u obranu, integriraju modernu opremu s vrhunskim ljudima, na ponos svih nas, na ponos Domovine”, rekao je Banožić u obraćanju pripadnicima GS OSRH.

Ministar je dodao i kako od njih očekuje poštovanje i provođenje zakona u obavljanju svojih zadaća.

Nijedna tehnologija vrijednija od čovjeka 

Svečanoj obljetnici prisustvovao je Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost.

Prenio je predsjednikove čestitke, istaknuvši kako nijedna tehnologija nije vrjednija od čovjeka.

Uz iskrene čestitke svim pripadnicama i pripadnicima Glavnog stožera te zahvale na “njihovom doprinosu i stvaranju modernog i efikasnog stožera i snažne Hrvatske vojske”, načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj, prisjetio se svih bivših načelnika stožera.

Zaključio je kako su ostavili neizbrisiv trag u organizaciji i modernizaciji Glavnog stožera te oružanih snaga.

Odlikovanja, medalje, nagrade i pohvale zaslužnim pripadnicima OSRH, dodijeljene su tijekom svečanosti.


Komentari