Hrvatska vojska postavlja kontejnere u selima oko Gline

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Cijela Hrvatska ujedinila se u pomaganju Sisačko-moslavačkoj županiji, a od prvoga dana nakon razornog potresa na terenu je Hrvatska vojska.

Djelatnici HV-a provode niz aktivnosti, a danas su započeli je postavljanje kontejnera za privremeni smještaj stradalih građana u potresu, što je  primarna zadaća Hrvatske vojske.

Kontejneri su u područje Gline i okolnih sela izuzeti iz robnih rezervi Republike Hrvatske, a dio njih je donacija Republike Austrije. Procjena Stožera civilne zaštite je kako će se postavljanje kontejnera provoditi i sljedećih dana.

Također, pripadnici Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu postavili su i tri polja šatora u naselju Češko Selo pored Petrinje.

Vojni ordinarij monsignor Jure Bogdan danas je posjetio štićenike Doma za stare i nemoćne osobe u Petrinji kako bi im pružio duhovnu utjehu.

Podsjetimo, pripadnici Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu postavili su u srijedu, 30. prosinca za potrebe zbrinjavanja lokalnog stanovništva vojne šatore tipa M70 na pet lokacija: selu Cepeliš, Stražnik, Majske Poljane i Gornja Bačuga.

U noći sa srijede na četvrtak ispred Opće bolnice u Sisku, uz prethodno postavljena dva šatora, postavljena su i dodatna dva grijana šatora iz ekspedicijskog kampa sa 20 kreveta za potrebe zbrinjavanja tamošnjih pacijenata.


Komentari