HRVATSKA PRED NOVIM IZBORIMA: Vidno uzrujani Božo Petrov odjurio s Pantovčaka!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je iz pregovora “ispala” Domoljubna koalicija, o sastavljanju saborske većine i Vlade pregovore vode koalicija Hrvatska raste i Most nezavisnih lista.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović započela je u utorak konzultacije o mandataru Vlade s izabranim saborskim zastupnicima i strankama, a prvi su, kao i u prethodna tri kruga, na Pantovčak stigli zastupnici nacionalnih manjina.

 Rezultat je to događanja na relaciji Most – Hrvatska raste – Domoljubna koalicija, tijekom kojih su obje koalicije u proteklih nekoliko dana Mostovom prijedlogu tripartitne vlade kazale i ‘da’ i ‘ne’.

Tijek događaja:

12:20. Božo Petrov je u sjedište MOST-a stigao vidno neraspoložen. Na pitanje novinara o tome što se dogodilo na konzultacijama, Petrov je rekao: “Nije se gore dogodilo ništa, dogodilo se prije. Imam hitan sastanak Nacionalnog vijeća, vidjet ćemo se poslije”, dodao je.

12.03  Stigao je Zoran Milanović u društvu Nansi Tireli i Silvana Hrelje. “Želimo da se postigne cjelovit dogovor, prema tome tjedan dana je ništa. Između Božića i Nove godine nadamo se da će gospodin Petrov imati mandat za sastav Vlade. Bitno je da se u jednom trenutku vidi ishod, prije deset dana se nije vidio, ne možete neke stvari dogovoriti u 5 minuta”, rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović nakon obavljenih konzultacija i poručio kako očekuje da će predsjednica sazvati još jedan krug konzultacija.

12.01 Božo Petrov je nakon desetak minuta u žurbi i bez jedne riječi napustio Pantovčak.  Iako je na konzultacije uvijek išao sa suradnicima iz Mosta, danas se pojavio sam.

Događaj pratite na portalu dnevno.hr.


Komentari