Hrvatska obara turističke korona-rekorde: Epidemiološke mjere ipak ne smetaju sezoni…

hr.wikipedia.org

U subotu u od ranog jutra zabilježene ogromne gužve na granici Hrvatske sa Slovenijom, a ništa prohodnije nije bilo ni na naplatnim postajama ili trajektnim lukama. Izgleda je priča o propasti sezone ipak bila samo preuranjeno zastrašivanje jer se unatoč pandemiji obaraju turistički rekordi.

Najviše turista bilježe gradovi do kojih je brže i lakše doći automobilom, jer se ipak turisti vjerojatno još nisu dovoljno ohrabrili da ponovo počnu masovno putovati u autobusnom prometu i ostalim oblicima javnog prijevoza.

Najviše noćenja u srpnju ostvareno je na Viru, a slijede Rovinj, Medulin, Novalja i Mali Lošinj, piše dnevnik.hr. Prenose i kako je u Crikvenici plaža prepuna, a turisti su odabrali ovaj gradić jer se do njega najbrže stiže.

Među top deset destinacija u srpnju našao se i otok Krk, a njima se sezona čini dovoljno optimistično. Jedan je ugostitelj s tog otoka za dnevnik.hr potvrdio da su rezervacije u zadnji čas postale novi trend, ali da i takvi gosti na kraju odlučuju ostati pet, šest dana a ne samo jednu noć.

S druge strane, Dubrovnik je daleko od uobičajenih gužvi, a Dalmacija je ipak prošla malo lošije nego sjever Jadrana. No, očekuje se da će se s početkom kolovoza i ovdje situacija početi mijenjati te da će turisti ipak poteći i do udaljenijih gradova i otoka. Prognoze za prvi vikend kolovoza govorile su da se u splitskim lukama i kolodvorima očekuje i do 90.000 turista.


Komentari