HRVATSKA LUTRIJA U VELIKIM PROBLEMIMA: Zbog ovog prizora morali povući reklamu (VIDEO)

youtube.com

Ovo nije prvi puta da su velike kompanije morale povući svoje reklame.

Tek što se spustila prašina oko Saponijine reklamne kampanje, u čijoj reklami je muškarac ležerno gledao TV, a žena je rintala po kući i prala njegove dresove, da ima u čemu navijati za Vatrene na Euru, evo novog skandala.

Udruga Vigilare u subotu je priopćila kako je Hrvatska lutrija, nakon reakcije te udruge i šire javnosti, “povukla sramotne reklamne plakate i revidirala sve reklamne materijale i poruke svoje, posebno za žene, omalovažavajuće kampanje”.

Napomenuli su da su na adrese Hrvatske lutrije i hrvatski građani uputili mnoge prosvjedne dopise, šokirani dvosmislenim marketinškim porukama koje su, vrlo jasno, degradirale žene. One su, naime, prikazivane kao objekt i pritom nije poštivano ljudsko dostojanstvo njihove osobnosti i tjelesnosti.

Prije ovoga povučene su i reklame za Red Bull (2008.), kazalište Gavellu (2013.), Tele2 (2013.), brand Shooster (2014.), a u priopćenu udruge Vigilare stoji: “Vjerujemo da su tvrtke koje se u Hrvatskoj javno oglašavaju i reklamiraju, iz navedenih slučajeva dobile jasnu poruku o uljudnom i prikladnom (marketinškom) ponašanju” piše Net.hr.


Sustav vrednota

“Smatramo poraznim što se gotovo niti jedna od mnogobrojnih udruga, usko specijaliziranih za tzv. ljudska/ženska prava, a koje već niz godina znatno terete državni proračun, nisu ni jednom riječju oglasile o ovom slučaju”, navode.

Istaknuli su i kako poruke u javnom prostoru imaju značajan utjecaj na izgradnju vrijednosnog sustava cijele društvene zajednice, posebice kod mladih.

“Skini je”

“Ako želimo društvo vrednota, potrebno je slati poruke koje doprinose pristojnom, moralnom i krjeposnom životnom okruženju, nauštrb nemorala, vrijeđanja i diskriminacije”, napominju iz konzervativne Udruge Vigilare.

Ta je udruga nedavno pozvala Upravu Hrvatske lutrije da povuče reklamu pod naslovom “Skini je!” i ispriča se svim ženama u Hrvatskoj, jer “njome vrijeđaju i ponižavaju žene i njihovo ljudsko dostojanstvo”. Vigilare je taj slučaj prijavio i Sudu časti Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje.

Komentari

loading...