HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA osudila političko kadroviranje u zdravstvu

pixabay.com

Hrvatska liječnička komora (HLK) podržava Hrvatsku udrugu bolničkih liječnika (HUBOL) i Hrvatski liječnički zbor (HLZ) u osudi političkog kadroviranja u zdravstvu, kao što je to u slučaju Rajka Ostojića potvrdio bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

HLK se najoštrije protivi političkom i stranačkom kadroviranju u zdravstvu te se pridružuje HUBOL-ovom zahtjevu da se provjeri način provedenog postupka za izbor predstojnika Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb.

“S obzirom da je vođenje KBC-a i bolničkih klinika i zavoda vrlo zahtjevan, odgovoran i složen posao, Komora se zalaže da ravnatelji bolnica i predstojnici klinika ne mogu istodobno obnašati druge javne dužnosti kao što je primjerice dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru. Svaka od ove dvije dužnosti iziskuje punu posvećenost i puno radno vrijeme pojedinca koji se na toj dužnosti nalazi”, rekao je predsjednik HLK dr. Trpimir Goluža.

Kao krovna organizacija doktora medicine u Hrvatskoj koja okuplja više od 20 tisuća članova, Komora ima pravo i dužnost upozoravati na sve nepravilnosti u zdravstvenom sustavu i boriti se za dobrobit svih u njemu; od liječnika do pacijenta.

Primjer Rajka Ostojića je prilika da još jednom upozorimo javnost i sve mjerodavne u državi da o stručnim pitanjima u zdravstvu u koje spadaju i izbori za predstojnika Klinika mora odlučivati isključivo i samo struka.


Komentari