Hrvatska konzervativna stranka OŠTRO OSUDILA paljenje hrvatske zastave

glashrvatske.hrt.hr

Paljenje hrvatske zastave koja je u srijedu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti bila izvješena na obiteljskoj kući u Vukovaru, te izrazila zgražanje što je na zgradi generalnog konzulata Srbije u Vukovaru istoga dana srbijanska zastava bila izvješena na pola koplja, najoštrije je osudila Hrvatska konzervativna stranka. 

“Nažalost, ovakvi potezi i ne začuđuju s obzirom da Republike Srbija 5. kolovoza želi proglasiti Danom žalosti, a njihovi čelnici oslobađaujuću i veličanstvenu vojno-redarstvenu akciju “Oluja” proglašavaju genocidom”, priopćio je vukovarski HKS. Iz te stranke srbijanskog generalnog konzula u Vukovaru stoga pozivaju da srbijansku zastavu na pola koplja izvjesi i 18. studenoga, u znak sjećanja na sve poginule i nestale nedužne hrvatske civile i branitelje, posebice one čiji je život skončan brutalno na Ovčari neposredno nakon okupacije Vukovara.

Naime, paljenje hrvatske zastave ocjenjuju kao potez kojim se samo raspiruje vatra između većinskog hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u gradu heroju, te se nadaju kako će počinitelj koji je zapalio zastavu biti ubrzo pronađen i sankcioniran.

 


Komentari