Hrvatska danas ima 86 novi slučajeva zaraze: Donosimo pregled po županijama

Foto: Pixabay

U protekla 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 738.

U Virovitičko-podravskoj nema zaraženih

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od covida-19. Do sada dvoje zaraženih se oporavilo pa je broj aktivnih slučajeva na području županije – sedam.

Od početka epidemije covida-19, na području Virovitičko-podravske županije, 31 osoba je zaraženo koronavirusom. Od toga, sedmero je trenutno aktivno, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

U Šibensko-kninskoj jedna novooboljela
Šibensko-kninskoj županiji jedna ženska osoba srednje životne dobi oboljela je od zarazne bolesti covid-19.

S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, u županiji je oboljelo 65 osoba. Trenutno je 33 aktivnih od kojih se 3 osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju

Na području Zagrebačke županije jedna je nova oboljela osoba

Šest zaraženih je izliječeno. Trenutno je aktivno 45 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 193 osobe, a 11 ih je preminulo.

U Sisačko-moslavačkoj jedan novooboljeli

Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Osoba je s područja grada Petrinje i poznat je izvor zaraze. Iz stožera navedene županije mole sve žitelje Sisačko-moslavačke županije da se pridržavaju uputa i preporuka Nacionalnog stožera jer zdravstveno-socijalno odgovorno ponašanje, obveze pravilnog nošenja maski, dezinfekcija ruku i mobitela, socijalna distanca i ostale preporuke u vrijeme epidemije COVID-a sastavni su dio življenja, navodi taj stožer.

U Dubrovačko-neretvanskoj 13 zaraženih

Mladić iz Ploča zaražen je koronavirusom kao bliski kontakt prethodno oboljele osobe, a budući da su ozdravile dvije osobe, iz Dubrovnika i Ploča, ukupno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji trinaest aktivnih slučajeva, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

U Varaždinskoj tri nova slučaja

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite te dodao da je među njima oboljela mlađa majka prethodno zaražene malodobne osobe, te dijete pozitivnih roditelja.

U Primorsko-goranskoj danas nema novozaraženih

Jedna je osoba izliječena, a još dvije jučer popodne, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

U županiji je 11 aktivnih slučajeva i 140 izliječenih. U KBC-u su i dalje smještene 2 osobe, dok je 9 osoba u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju.

Ukupno do sada evidentirano je 153 COVID-19 slučajeva.

Deset oboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 388 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 10 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 5 osoba, iz Imotskog 1 osoba, iz Makarske 1 osoba, iz Solina 1 osoba, iz Jelse 1 osoba i iz Otoka 1 osoba. Uz 10 novooboljelih pozitivna je 1 osoba s područja Osječko-baranjske županije i 1 strani državljanin, javlja stožer te županije.

Od ukupno 10 novooboljelih njih 5 su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 5 epidemiološki obrađuju. Iz Centra za rehabilitaciju u Vrlici uzeto je 167 uzoraka koji se obrađuju i čiji se rezultati nalaza očekuju sutra. 586 osoba nalazi se u samoizolaciji.

19 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split, a od toga se 2 osobe nalaze na respiratoru.

Tri oboljela u Karlovcu

Jučer je obavljeno testiranje 97 osoba (90 OB Karlovac, 7 OB Ogulin), a tri su testa pozitivna.

Radi se o dvije starije osobe, muškarcu i ženi s područja Vojnića, bliskih kontakata od prije oboljele osobe, te o mlađoj muškoj osobi iz Karlovca, zdravstvenom djelatniku (medicinski tehničar).

Zbog kontakata s oboljelom osobom u samoizolaciji je 11 zdravstvenih djelatnika – 3 doktora medicine, 8 medicinskih tehničara te jedan nezdravstveni djelatnik u sustavu zdravstva.

U Zagrebu 31 oboljela osoba

Trideset i jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u Zagrebu u protekla 24 sata, a za 39 osoba određena je mjera samoizolacije, izvijestili su u subotu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” te dodali da je najviše novopozitivnih iz privatnog Doma za starije.

Više pročitajte OVDJE.

U Brodsko-posavskoj troje novozaraženih

U Brodsko-posavskoj županiji u subotu je troje novozaraženih koronavirusom, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite i apelirali na sve koji su bili u srijedu na misnom slavlju u u Crkvi Presvetog Trojstva da iz predostrožnosti minimiziraju kretanje i veća druženja.

U Osječko-baranjskoj devet oboljelih

Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirali su 135 pristiglih uzoraka, od kojih je devet bilo pozitivno. Riječ je o sedam osoba s područja Ispostave Đakovo te po jednoj s područja Ispostava Osijek i Beli Manastir.

U Vukovarsko-srijemskoj pet novooboljelih

U protekla 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji pet je novooboljelih osoba od koronavirusa, potvrdio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite te dodao da su po dvije su novooboljele osobe iz Vinkovaca i Županje, a jedna iz Račinovaca.

U samoizolaciji su 592 osobe među kojima i 27 djelatnika iz sustava zdravstva, navode iz Stožera te dodaju da je među pozitivnim osobama na koronavirus u Vukovarsko-srijemskoj županiji i 18 djelatnika iz sustava zdravstva: pet liječnika, sedam medicinskih sestara/tehničara, četiri druga zdravstvena radnika i dva nezdravstvena radnika.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 419, od kojih je 216 osoba izliječeno, a tri osobe su preminule, navodi se.

Hospitaliziranih je osam osoba. U protekla 24 sata testirane su 122 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5590 osoba.

Dvije oboljele u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvije su novozaražene osobe koronavirusom, priopćeno je iz Županijskog stožera Civilne zaštite u subotu.

Riječ je o osobama koje se ne povezuju s dosad oboljelima od koronavirusa, a u epidemiološkoj obradi njihovi kontakti stavljeni su u samoizolaciju.

U posljednja 24 sata, među 53 testirane osobe, dvije su pozitivne na koroanvirus, za 35 osoba stigli su negativni nalazi, a za 16 osoba nalazi se još očekuju.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno je 18 oboljelih od koronavirusa. U samoizolaciji je 73 osobe.

Istarska županija ima pet novooboljelih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 142 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su 5 pozitivnih.

Kod 4 slučaja radi se o osobama koje su u mjerama samoizolacije, a kod 1 osobe je epidemiološka obrada u tijeku.

Izliječena je 1 osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 197 osoba.

Udruga liječnika napala saborsku zastupnicu 

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) ocijenila je u petak da su stavovi saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto o nošenju zaštitnih maski netočni i znanstveno neutemeljeni, te su preporučili građanima da ih zanemare.

Komentari