HRT se oglasio oko odlaska dugogodišnje voditeljice Ljiljane Sauche, Maja Sever smatra da je riječ o diskriminaciji

Ljiljana Saucha: HRT

Facebook-status dugogodišnje HRT-ove voditeljice Liljane Sauche ovih je dana podigao popriličnu prašinu. Saucha je putem svog privatnog profila obavijestila prijatelje na društvenim mrežama da je više neće moći gledati u ulozi voditeljice ”Vijesti iz kulture”, a iz objave koju je napisala dalo se naslutiti da je odluka o prekidu voditeljskog angažmana  zatekla i nju samu.

“Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj HTV karijeri. U petak sam doznala da Vijesti iz kulture više ne vodim jer žele mlade ljude na ekranu! Sve je to ‘novo normalno’ jer imam do mirovine još 14 mjeseci!”, napisala je voditeljica koja je u redakciji kulture na HTV-u od 2011. godine.

Njezin status odmah se počeo širiti društvenim mrežama, a mnoge je upravo ovaj slučaj podsjetio na otkazivanje voditeljskog angažmana voditeljici ”Dobro jutro, Hrvatska”, Ljiljani Vinković nakon dolaska znatno mlađe Doris Pinčić Rogoznice.

HRT se očitovao o odlaska Liljane Sauche na upit Večernjeg lista, poručivši kako je riječ o uobičaneoj promjeni.U

“Riječ je o uobičajenoj promjeni voditelja na malim ekranima, kakva postoji na svim ostalim televizijama, pa tako i na HRT-u. Sve kolegice i kolege su jednako vrijedni i Hrvatska radiotelevizija iznimno cijeni njihov doprinos programu”, poručili su s HRT-a.

Od jeseni bi tako Sauchu na malim ekranima trebala zamijeniti nova kolegica, dok Će Saucha u istoj redakciji, ali na drugoJ poziciji ostati još godinu dana.

Na Ljiljaninu objavu i odluku HTV-a osvrnula se i predsjednica sindikata novinara Hrvatske Maja Sever koja smatra da je u ovom slučaju riječ o diskriminaciji. “Ne može se netko maknuti s posla zato što ima više od 30 godina”, poručila je Sever putem društvenih mreža.


Komentari