HRT DOTAKNUO DNO: ‘Samo je jedan problem- ne dirajte im astronomske plaće!’

U 21. stoljeću smiješno je da uopće postoji TV pretplata.

HRT dotaknuo je samo dno. Od kuknjave i zapomaganja putem apela građanima, došli su do ucjena, ukoliko im se snizi pretplata na “samo” 65 kn mjesečno.

Prvo i osnovno, potpuno je nejasno zbog čega je konkretno HRT bitan? Danas, u doba interneta, tableta i svih dostupnih mreža, koje za puno manje novaca nude kvalitetan sadržaj, HRT je bitan koliko i tramvaj na konjsku zapregu- muzejski primjerak.

Sadržaj koji nude, toliko je loš i neinovativan da njihove ucjene i opravdanja nemaju nikakvo pokriće ili snagu. Silne reprize, neprenošenje bitnih sportskih događaja (ili prekidanje istih potpunim besmislicama), istrošene emisije i potpuna nekreativnost prilikom rađenja novih.

Tko uopće gleda HRT?

Dakle, prisiljeni smo plaćati (njihova TV pretplata obična je prisila, namet, prikriveni porez) nešto što ni ne gledamo, a s druge strane, dotične persone s HRT-a uvjerene su da im naš novac nekakvom bolesnom logikom pripada.

U svojoj prijetnji, HRT je naveo još nekoliko organizacija, koje će na silnu žalost, izgubiti naše novce te spasti na prosjački štap, među ostalim i ZAMP, siromašna udruga kojoj svaka “birtija” mora plaćati autorska prava.

Cijeli niz nelogičnosti, potiče na grebanje po površini. HRT ima oko 3000 zaposlenih (kojekakve referente i tehnologe-kalkulante, koji nas asociraju na izmišljena radna mjesta). Bruto plaća glavnog ravnatelja jest 42. 073, 58 kn.

hrt.hr
hrt.hr

Apel i ucjenu, odaslanu s HRT-a, bez problema možemo nazvati- “Ne dirajte naše plaće!”. U suprotnom će se dogoditi što? Ukinut ćete dopisništva, smanjiti broj nekvalitetnih emisija i repriza? Mogu se i ugasiti, sumnjam da bi nekome nedostajali.

Na taj način bi barem potpuno ukinuli TV pretplatu. Nadamo se da će to i biti idući korak, fer je da građani plate ono što žele gledati. Jer ovako- rijetki ju gledaju, a svi ju plaćaju i to samo iz razloga što imaju mogućnost da ju gledaju! Još jedan hrvatski apsurd!

Iza ovog javnog interesa o kojem HRT priča, skriva se samo jedan- privatni interes, dobro unovčen.

Komentari