Hrabre, nepokolebljive i prekrasne žene: Svim majkama želimo sretan Majčin dan!

www.publicdomainpictures.net

Sretan vam majčin dan!

Nije bitno koliko godina koliko imate majka je onaj stup koji vas drži, bodri i vodi. Hrabra, čvrsta i istovremeno nježna, brižna i prekrasna.

Ni ne trepneš okom, a godine se nanižu i promatraš život iz jednog drugog kutka. Od male šašave djevojčice postaneš žena. Tvoji roditelji usadili su ti sve što su mogli i znali. I sad sama donosiš odluke i krojiš niti života, sreće, budućnosti.

Bez obzira na sve majka je uvijek tu. Krajičkom oka te promatra i uvijek zna. Zna kada si imala loš dan, zna kada si bolesna, tužna, sretna. Tvoje maleno srce kucalo je ispod njezinog i danas kuca čak i kada si u drugom gradu ili državi. Nema toga što će to promjeniti.

Pamtim pjesmicu iz osnovne škole koju smo uvijek pjevali na ovaj dan i izrađivali sitne poklone za naše majke. Mjaka bi s užitkom gledala šarenu rukotvorinu i divila joj se danima.

“Moja je majka ko mjesec

Probdije noći bljeda

Brižna sa suzom u oku

Kraj svoga bolesnog čeda”

I doista je tako. Majka bdije baš poput mjeseca i grije poput sunca. One su nepokolebljive stijene i sigurne luke stijene naših života. Život su nam podarile i nikada to ne smijemo zaboraviti. Posjetite ili nazovite svoju majku svaki dan. Napišite joj poruku, dajte joj do znanja da mislite na nju. Ti mali trenutci velika su sreća, pružite joj ruku kao što je i ona vama kad vam je trebalo i kad nije.

 


Komentari