HORVATINČIĆ VIŠE NIJE U ZATVORU: Ako mu se rehabilitacija produlji, mogla bi mu se kazna i prekinuti

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Izvršavanje zatvorske kazne od četiri godine i deset mjeseci, poduzetnik Tomo Horvatinčić prekinuo je kako bi 21 dan proveo na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama, javlja Novi list.

On je, kako znamo, nedavno preseljen iz Remetinca u kaznionicu u Lipovici jer je zaključeno kako mu se u Zagrebu ne može pružiti odgovarajuća medicinska skrb. Sada je pak isto zaključeno i za Bolnicu za osobe lišene slobode.

Horvatinčićev odvjetnik, Velimir Došen rekao je za Novi list kako nije znao za preseljenje branjenika sve dok isti nije dobio odluku informaciju da ide, ali zaključuje kako je to trenutačno najbolje rješenje jer, govori, Horvatinčićevo zdravlje ozbiljno je narušeno.

Inače, kako je trenutno odlučeno, Horvatinčić će u toplicama provesti 21 dan, a potom će liječnik odlučiti je li mu potrebna duža rehabilitacija. U tom slučaju najduže može tražiti produljenje do šest mjeseci, a ukoliko bi se procijenilo da bi mu osim 21 dan bila potrebna duža rehabilitacija, može mu se odobriti prekid kazne.

Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen rekao nam je da do ponedjeljka ujutro, dok njegov branjenik nije dobio informaciju da ide u Krapinske Toplice, nije znao za tu činjenicu, ali smatra da je to trenutačno najbolje rješenje zbog ozbiljno narušenog zdravlja Tome Horvatinčića.


Komentari