HNS-ovci tvrde da im je bivši kolega ukrao Facebook stranicu

FOTO: Screenshot / Facebook

Optužen bivši član Županijske organizacije HNS-a.

Županijska organizacija HNS-a optužila je svojeg bivšeg člana, Romea Vincelja, koji je na proteklim izborima bio i njihov kandidat za zamjenika gradonačelnika Krapine, da je Facebook stranicu Mladi HNS-a preimenovao u GLAS Mladih Krapina.

Vincelj je odmah po objavi odluke o koalicije HNS-a i HDZ-a istupio iz svoje stranke, a na nedavno održanoj osnivačkoj konvenciji pristupio je stranci GLAS koju su osnovali bivši članovi HNS- a, piše Zagorje.com.

‘Zahtijevamo da nam se vrati stranica’

U priopćenju koje su poslali portalu Zagorje.com, a koje potpisuje predsjednik ŽO HNS-a KZŽ Anđelko Toplovec, stoji kako novoosnovana stranka GLAS na račun HNS-a u Krapini želi ojačati svoju stranačku infrastrukturu. 

“Nekad član HNS-a, a danas član GLAS-a Romeo Vincelj uzeo si je za pravo da Facebook stranicu Mladi HNS-a Krapina jednostavno otuđi i preimenuje u GLAS Mladih Krapina. Je li to način na koji bi nova stranka trebala jačati svoje članstvo?

‘Dosljedno’ i ‘čistog obraza’ se krenulo s okupljanjem članstva i stvaranjem baze na stranačkoj infrastrukturi HNS-a. Vrlo liberalna i građanka metoda. Ovim putem zahtijevamo da se gradskoj i županijskoj organizaciji HNS-a odmah vrati stranica da ju može i dalje nesmetano koristiti. U prilog tvrdnji dostavljamo i sliku nove Facebook stranice koja je nastala promjenom imena”, stoji u priopćenju.

FOTO: Screenshot / Facebook
FOTO: Screenshot / Facebook

‘Profili pripadaju meni, a ne HNS-u’

Portal Zagorje.com je za komentar kontaktirao i prozvanog Romea Vincelja. Kazao im je da jw on oba profila koja su koristila mladi HNS–a Krapina otvorio još 2005. godine.

“Profile sam otvorio na osobno ime i svih ovih godina bio jedini administrator i uređivao ih bez ičije pomoći pa stoga ti profili pripadaju meni, a ne HNS-u. Predsjednik Topolovec to teško može znati, budući da on tada još nije bio ni u HNS-u, rijetko ih je posjećivao, a još rjeđe lajkao. Stoga me čudi iznenadni interes za te stranice, koji prije toga nije postojao”, istaknuo je Vincelj.

Cijelo predsjedništvo mladih HNS-a Krapina izašlo iz stranke

Dodao je i kako je cijelo predsjedništvo mladih HNS-a Krapina izašlo iz stranke zajedno s većinom aktivnih mladih članova pa će stranka jako teško naći novo vodstvo mladih HNS–a u Krapini, kao i administratore stranica.

“Još jednom izražavam žaljenje što se u startu od strane HNS-a napada jedna opcija koja spaja ljude, lišena osobnih interesa, umjesto da se bave važnim temama za nas Zagorce, a to su klizišta ili aktualne posljedice nevremena i tuče u Zagorju. Uostalom zbog toga i HNS podržava Vladu HDZ-a, zar ne?”, kazao je Vincelj.


Komentari