HGSS primio pismo od Veleposlanstva Republike Poljske: Nakon ovakvog teksta možemo samo obećati da ćemo još više težiti izvrsnosti!

FOTO: HGSSs

Da nema HGSS-a, usuđujemo se reći, ne bi bilo ni mnogih ljudi kojima su spasili život.

Iako je hvala lako reći, ta riječ može postati najveća motivacija.

Upravo se tako dogodilo HGSS Stanici Makarskoj kada je zaprimila pismo Veleposlanstva Republike Poljske, a čiji tekst prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gospodine ministre,

na Vaše ruke želim uputiti izraze mog najvišeg priznanja i zahvalnosti pripadnicima makarske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja, koju vodi Ante Kukavica. Pripadnici makarske stanice proveli su spasilačku akciju bez presedana, koja je imala za cilj pronalazak poljskog državljanina nestalog 31. srpnja 2020. na Biokovu.

Potpuno sam svjestan koliko su opasni, teški i iscrpljujući bili svi napori koje su tijekom deset dana bez prestanka poduzimali spasitelji te kakve je financijske izdatke akcija povukla za sobom.

Ta desetodnevna akcija bila je ne samo prikaz profesionalizma najvišeg stupnja i velikog angažmana, nego i izraz čisto ljudske solidarnosti, što nikada nećemo zaboraviti.

Nisam u stanju doprijeti do svake osobe, stoga na Vaše ruke upućujem i za Vašim posredništvom zahvaljujem i svima ostalima uključenima u akciju pronalaska: pripadnicima drugih stanica HGSS-a koji su nesebično  višekratno ugrožavali svoje živote kako bi pomogli poljskom državljaninu, zahvaljujem se predstavnicima vojske i ratnog zrakoplovstva, zahvaljujem članovima hrvatskih planinarskih društava i svima onima, koji su pokazali veliko srce sudjelujući u traganju za poljskim državljaninom.

Hrvatski spasitelji ponovno su dokazali da je slava koja ih okružuje ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu, u potpunosti zaslužena. Upućujem im duboki naklon i želim što manje spasilačkih akcija – a ukoliko će biti neophodne – da završe s uspjehom.”, piše u dopisu koji je HGSS Stanica Makarska objavila na svojoj Facebook stranici.

 

Komentari