HDZ pokrenuo postupak bezuvjetnog isključenja Tomaševića iz stranke

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

HDZ je priopćio kako je Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a donijelo odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Alojza Tomaševića pred Visokim časnim sudom zbog povrede obveze člana HDZ-a. Predsjedniđtvo je predložilo isključenje iz stranke.

Podsjetimo, Tomašević je već danas najavio kako će istupiti iz stranke, ali samo za vrijeme trajanja sudskog postupka protiv njega, a zatim bi se vratio.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

“Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a na sjednici održanoj 21. prosinca 2017. donijelo je jednoglasni zaključak da Alojz Tomašević podnese ostavku na mjesto župana.

Na temelju članka 48. stavka 1. i 3. Statuta Hrvatske demokratske zajednice, Predsjedništvo HDZ-a na telefonskoj sjednici održanoj 9. siječnja 2018. jednoglasno je donijelo Odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv člana Središnjeg odbora HDZ-a Alojza Tomaševića pred Visokim časnim sudom zbog teže povrede obveze člana HDZ-a (članak 45. Statuta HDZ-a). Predsjedništvo HDZ-a predlaže Visokom časnom sudu izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja iz HDZ-a (članak 44. stavak 2. i 5. Statuta).

Alojz Tomašević odabrao je krivi put na štetu Požeško-slavonske županije i HDZ-a umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana – realno sagledavši okolnosti u kojima se našao te imajući u vidu odgovornost prema biračima i stranci koja ga je kandidirala”, stoji u priopćenju.


Komentari