HDZ-ovci UHVAĆENI SA ŠALABAHTERIMA: Uz naputke vodstva, sve je ‘lakše’ (FOTO)

Sabor Hdz-a glasovanje
Robert Anic/PIXSELL

Na današnjem Saboru HDZ-a, za članove predsjedništva stranke glasalo se uz malu pomoć.

Nedugo nakon početka Sabora HDZ-a u Lisinskom, u publici su se pojavili šalabahteri s imenima onih koji bi trebali biti izabrani za potpredsjenike i članove predsjedništva stranke. Kako bi glasačima sugerirali koga zaokružiti na današnjem izboru rukovodećih članova, postojale su dvije ili tri vrste šalabahtera, a malo tko je priznao koji su čiji, piše 24sata.hr. 

Naime, za vrijeme glasovanja, izasalnici HDZ-a viđeni su kako imena prepisuju sa malih papirića ili svojih mobitela i prenose ih na glasački listić. Prema neslužbenim informacijama, šef stranke, Tomislav Karamarko i Milijan Brkić, njezin tajnik, dogovorili su se oko toga tko bi danas trebao biti izabran za novo rukovodstvo stranke.

IMAG0631salabahter
Foto: Index.hr
8de2619b9f3113300c5d
Foto: 24sata.hr

To bi, kako je objavio 24sata.hr. trebali biti Josip Bilaver, Miro Kovač, Ivana Maletić, Tomislav Tolušić, Josipa Rimac, Božidar Longin, Zlatko Ževrnja, Anton Kliman, Zlatko Hasanbegović, Željko Turk, Josip Križanić, Žarko Tušek, Ivan Anušić i Željko Ćosić.

No, također se piše kako su se pojavile dvije vrste šalabahtera, jedan kojega su sastavili Karamarko i Brkić i drugi kojeg je sastavio Tomislav Čuljak. Razlika je u njima je, navodno, ta da na Čuljkovom šalabahteru nema Josipe Rimac i Mire Kovača, dok kod Karamarka i Brkića nema  Božidara Kalemete, moćnog zadarskog HDZ-ovca.

>>>DAO ŠEFU HDZ-a PAR SAVJETA: HDZ-ovci pljeskali Bandiću u više navrata, prekidali ga ovacijama


Komentari