HDZ-ova INVAZIJA NA POLICIJU: Iz MOST-a su uputili ozbiljne prijetnje, evo što se događa

Facebook

Prema pisanju medija, HDZ traži hitnu smjenu vrha policije, međutim MOST-ovci ne žele ni čuti pa je sve jasnije kako bi ovaj sukob, mogao biti točka na i te konačan izgovor za nove prijevremene izbore koje, kako se će već ranije pisalo, želi isprovocirati upravo HDZ-ovci.

Nezadovoljni ministarstvima koje im je MOST prepustio te činjenicom kako nisu uspjeli na željena mjesta postaviti svoje ljude od povjerenja, čini se kako Vlada u ovakvom sastavu, neće dugo opstati. S druge strane, pritisci nezadovoljnika na šefa HDZ-a Tomislava Karamarka sve su veći pa je jasno kako vrhuška HDZ-a mora što žurnije morati pronaći način za izlaz iz nastale situacije gdje ”HDZ-ovci plešu kako MOST-ovci sviraju”.

MOST-ovci Karamarku i Brkiću oteli ministarstvo unutarnjih poslova

Osim što u svojim rukama drže ključna i najvažnija ministarstva, MOST-ovci su na žalost moćnog HDZ-ovog dvojca Karamarko-Brkić, preuzeli i njima toliko važno i zanimljivo ministarstvo unutarnjih poslova te na tu funkciju postavili svog Vlahu Orepića od kojeg sada, čini se, traže nemoguće.

Naime, izvor iz vrha Vlade najavio je skore smjene u ravnateljstvu policije i policijskom USKOK-u pa i širu čistku u policijskim redovima. MOST-u  je navodno već dobio zadane rokove za provedbu smjena jer HDZ-ovci smatraju kako te kadrovske promjene idu presporo, piše Večernji list.

Međutim, tražene promjene ne sviđaju se MOST-u, a kada je riječ o ravnatelju policije Vladi Dominiću, on je s te funkcije ujedno i pomoćnik ministra unutarnjih poslova, dok se ravnatelj policije bira na natječaju, odnosno politički se ne imenuje kao ostali pomoćnici.

Uzevši u obzir kako je HDZ-ov kandidat za mjesto ministra unutarnjih poslova bio upravo Milijan Brkić, jasno je kako s izborom Orepića, nisu bilu najsretniji. Prema tvrdnjama izvora iz HDZ-a,  Karamarko je na mjestu Ravnatelja policije, ukoliko ministarstvo ne prođe, želio vidjeti upravo svog najbližeg suradnika, glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića. Međutim, Domoljubima ni ovaj plan ne prolazi, jer znali su, Brkićeva upitna diploma na natječaju koji je za ovu funkciju nužan, mogla bi predstavljati veliki problem.

Upravo zato, HDZ-ovci i koalicijski partneri Brkiću se odlučuju prepustiti funkciju koja podrazumijeva političko imenovanje, a riječ je o ministarstvu branitelja. Međutim, čini se kako ni ova zamisao nije svidjela njihovim partnerima pa su trzavice u Vladi dosegle svoj vrhunac kada je Visoka policijska škola odmah nakon Brkićeve nominacije za ovo ministarsko mjesto, najavila ponavljanje postupka oduzimanja diplome.

Nakon što se MOST ranije suprotstavio želji HDZ-a da se ekspresno smijeni ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić, novi sukob sasvim bi izvjesno mogao biti presudan za budućnost ove Vlade koja je već na samim počecima, bez da je zakoračila u ozbiljne reforme i poslove, pokazala kako stoji na klimavim nogama, a kritike na njihov račun, dolaze i iz uglednih svjetskih medija koji su je nazvali ”proustaškom”.

Na kraju, Večernji list doznaje kako su u MOST-u jako ljuti na pritiske iz vrha HDZ-a i njihovu želju za čistkom u policiji, a ministar Orepić navodno je spreman napustiti Vladu ukoliko ”bilo tko pokuša vršiti bilo kakve pritiske na njega” te da je ukoliko se pritisci nastave, spreman javno prokazati sve aktere koji u policijske redove silom pokušavaju ugurati što više ljudi bliskih Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

>>> TKO JE MILIJAN BRKIĆ: Otkrijte za koga je bio posebno vezan i kako je izgledao njegov ratni put (FOTO)


Komentari