HDZ-ov šef Stožera prisustvovao manifestaciji na kojoj se zarazilo 11 osoba! Usprkos fotografijama tvrdi: Držali smo se mjera

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nakon proslave desete obljetnice rada Kulturno-umjetničkog društva Jelenčanka održane u petak 25.rujna u Društvenom domu Ivice Pajera u Gornjoj Jelenskoj, testirano je 15 sudionika, od čega sep okazalo kako je čak 11 pozitivno na Covid19.

Tom je prigodom promovirana i knjiga Slavice Moslavac “Zvijezdo sjajna usred Moslavine”, a na događaju su navodno zanemarene mnoge epidemiološke mjere. Istom je prisustvovao istaknuti HDZ-ovac Roman Rosavec, sisačko-moslavački dožupan te načelnik tamošnjeg županijskog kriznog stožera, piše Index.hr koji je Rosaveca i kontaktirao.

Rosavec je potvrdio kako je bio na navedenom događanju, a u trenutku poziva spremao se ići na testiranje na koronavirus.

Na upit o nepridržavanju epidemioloških mjera, te navoda da se ljudi nisu držali potrebne distance, Rosavec je kazao kako on to tako baš i ne vidi, no rekao je da će detaljno odgovoriti kada se pošalje pismeni upit.

Inače, protiv Rosaveca je zaprimljena prijava početkom rujna “u kojoj se u bitnom ukazuje da dužnosnik u imovinskoj kartici nije naveo kuću.

Povjerenstvo je otvorilo predmet u kojem će se izvršiti redovita provjera podataka o nekretninama koje je dužnosnik naveo u svom izvješću o imovinskom stanju, doznaje Index.hr


Komentari