HDZ-ov gradonačelnik na službenoj kartici potroši i do 20 tisuća kuna. Omiljeni su mu kulen, parfemi i vina

HDZ-ov zastupnik i gradonačelnik Grada Otoka, Josip Šarić već godinu dana odbija, usprkos čak tri intervencije Pravobranitelja za informiranje, portalu Telegram dostaviti podatke troškova službene kreditne kartice.

Naime, Šarić mjesečno potroši više od 20 tisuća kuna na svojoj službenoj kartici što je gotovo dvostruko više nego gradonačelnikova plaća. Iz Grada Otoka, tvrde da ne zaprimaju dokumente od izdavatelja službene kartice (Erste Mastercard) koji bi sadržavali tražene podatke, dakle ne zaprimaju tražena mjesečna izlistanja (specifikaciju) iz kojih se vidi gdje je i kada trošak nastao, niti postoji obveza izdavatelja kartice na mjesečno specificiranje učinjenih troškova i dostavu specifikacije korisniku.

Nakon što je Telegram uputio žalbu Povjereniku za informiranje, zbog izbjegavanja dostave traženih podataka, iz gradske uprave nestalo je nekoliko registratora, zbog čega se javlja sumnja da su se upravo u njima nalazili računi gradonačelnika Šarića.

Navedeno ne začuđuje, jer troškovi u razdoblju 2013. do 2017., pokazuju nevjerojatnu rastrošnost HDZ-ovog gradonačelnika.  Naime Grad Otok, javnim novcem za “izaslanstvo” u trgovini T-shop u Vinkovcima potrošio je gotovo 3 tisuće kuna u više navrata samo na parfeme. U službi “izaslanstva” trošilo se i na kravate i šalove. Na kulen i kulenove seke, “izaslanstvo” je mjesečno trošilo oko dvije tisuće kuna.

30. srpnja 2015. račun za kulen iznosio je 4.812,50 kuna u službi “reprezentacije”.

Gradonačelnik i suradnici za Silvestrovo 2014. počastili su se i kapljicom vina iz Iločkih podruma u iznosu 2 tisuće kuna, a u srpnju je potrošeno čak 4.026 kuna. Tisuće kuna, na račun Grada Otoka potrošeno je i u brojnim zagrebačkim restoranima, kao i hotelima među kojima je najomiljeniji Hotel Residence.

Iz navedenog je sasvim jasno zašto gradonačelnik Josip Šarić odbija predočiti na što mjesečno troši 20 tisuća kuna u posljednje dvije godine.


Komentari