HDZ bira novo vodstvo, a Plenkoviću uopće nije sporno što se kadndidirao Kušćević koji je pod istragom USKOK-a

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Članovi HDZ-a danas biraju nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba.

“Izbori se vode po načelu jedan član jedan glas. Svatko tko se htio kandidirati mogao se kandidirati. Nikakvi pritisci ni na koga nisu bili. Mislim da imamo dosta kvalitetnih kandidata i da je to dobro”, rekao je Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a u medijskoj izjavi vezanoj uz današnje unutarnje izbore u HDZ-u.

Na upit o tome što misli o ministru obrane Mariu Banožiću rekao je da je to “ministar koji uživa njegovo povjerenje”.

“Normalno je da velika stranka ide u pomlađivanje na raznim razinama i točno je da ćemo nakon ovih izbora imati nove ljude u velikim gradovima. Intencija nam je bila dati veliki unutarstranački lokalni legalitet kako bi izašli što snažniji na predstojećim lokalnim izborima”, istaknuo je Plenković.


Bivši ministar Lovro Kuščević, iako pod istragom, kandidat je za jedno mjesto. Plenković je rekao da je to u redu jer “za sada on još za ništa nije kriv”.

Na upit kako će izgledati sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, odgovorio je da će to biti sastanak koji će trajati dva, tri sata. “Ništa ne očekujem već razgovor na četiri, pet točaka dnevnog reda te sjednice”.

Hoće li ići na probnu vožnju žičarom na koju ga je navodno pozvao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, rekao je kako “to još nije vidio i ne zna da je pozvan”.

 

 

Komentari