HAK upozorava: promet otežan zbog vjetra, srne i zapaljenog vozila!

Foto: Ilustracija, Profimedia

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je o stanju na cestama, a iako je vikend kada je u prometu i veći broj vozila, ovaj vikend pun je događaja na cestama.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj u blizini čvora Mokrice na 26. km vozi se otežano u smjeru zapada (Maclja), zbog požara na vozilu.

“Pozivamo vozače na pojačan oprez na brzoj cesti A7 između čvorova Draga i Sv. Kuzam, zbog životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o srni.”, dodaju.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u nedjelju, 13. rujna, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao i državnoj cesti DC1.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine, savjetuju iz HAK-a.

(VIDEO) Zaplovili iz Šibenika pa na jedrilicu natovarili gotovo tonu kokaina vrijednog više od 40 milijuna eura


Komentari