HAC priprema i flaširanu vodu: Očekuju se velike gužve na cestama i naplatnim postajama

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Uoči uskrsnih blagdana u periodu od 14.04. do 17.04.2017. godine očekuje se pojačani intenzitet prometa na glavnim autocestovnim pravcima.
Pojačani promet očekuje se već od četvrtka na autocesti A3 Bregana-Lipovac, A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, kao i na naplatnim postajama: Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana, gdje se očekuje veći priljev vozila te su moguća i kraća čekanja ili eventualni zastoji. Stoga molimo naše korisnike, kako bi izbjegli čekanja na naplatnim postajama, da koriste bezgotovinska plaćanja odnosno da pripreme sitan novac za plaćanje cestarine.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Od 7. travnja 2017. godine, MUP primjenjuje odredbu članka 8. Zakonika o schengenskim granicama, kojom ima obvezu provjeravati sve putnike kroz dostupne baze podataka na svim graničnim prijelazima. Zbog povećane granične kontrole svih putnika prilikom većeg priliva vozila stvaraju se kolone koje mogu utjecati na zastoj na naplatnim postajama koje se nalaze neposredno uz granične prijelaze. [/box]

Pratite stanje na cestama i budite strpljivi

Ukoliko bude većih čekanja na naplatnim kućicama uz granične prijelaze, HAC ONC je pripremio flaširanu vodu za putnike.

Obzirom da su na autocestama A3, A4 i A6 u tijeku radovi održavanja, molimo vozače da poštuju prometnu signalizaciju, da prate poruke na info-displejima o uvjetima na cesti te da vožnju prilagode stanju u prometu, a u cilju postizanja što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika.

Također, podsjećamo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama, a naročito na podvelebitskoj dionici i dionici kroz Gorski kotar kako bi se na vrijeme informirali o mogućim ograničenjima zbog vremenskih uvjeta.

Eventualni zastoji na autocestama u slučaju pojačanog prometa mogu se očekivati na mjestima izvođenja radova kako slijedi:

Na Autocesti A3 Bregana – Zagreb – Lipovac:

Na dionici između čvora Križ do čvora Ivanić Grad zbog oštećenja lateralnog kanala na voznoj traci a koji utječe na sigurnost prometa, promet u smjeru Zagreba odvijat će se u dva prometna traka (preticajnim i zaustavnim) uz ograničenje brzine od 60 km/h, dok će vozni trak biti zatvoren. U zoni radova (u smjeru Zagreba) mogući su kraći zastoji i kolone u slučaju pojačanog prometa i/ili izvanrednih događaja.

Na autocesti A4 Zagreb – Goričan:

Na dionici od čvora Kraljevački Novaki do čvora Ivanja Reka u oba smjera zbog radova sanacije istočnog nadvožnjaka preko željezničke pruge u Smjeru Goričana, promet u smjeru Goričana preusmjeren je na kolnik u smjeru Zagreba i odvija se jednim prometnim trakom, dok se promet u smjeru Zagreba odvija u dvije sužene prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h.
U zoni radova, naročito u smjeru Goričana, očekuju se kraći zastoji i kolone u slučaju pojačanog prometa i/ili izvanrednih događaja.
Zbog sanacije mosta Kašina-zapad na glavnoj trasi u čvoru Popovec (u smjeru Zagreba) i mosta Kašina na priključnoj cesti u zoni čvora Popovec, na izlazu čvora Popovec, za sav promet zatvoren izlazni trak iz smjera Goričana u smjeru Popovca , dok je u isto vrijeme na priključnoj cesti čvora Popovec (dvosmjeran promet) promet regulirati naizmjenično semaforom. U zoni radova se ne očekuju zastoji i kolone, izuzev u slučaju pojačanog prometa i/ili izvanrednih događaja.

Na Autocesta A6 Zagreb – Rijeka

Na dionici autoceste A6 od čvora Orehovica do čvora Čavle zbog radova sanacije vijadukta Svilno, za sav promet zatvoren je kolnik u smjeru Zagreba, dok se promet vod dvosmjerno jednim kolnikom (u smjeru Rijeke) i to po jedan prometni trak za svaki smjer, uz ograničenje brzine od 80 km/h.
U zoni radova mogući su kraći zastoji i kolone u slučaju pojačanog prometa i/ili izvanrednih događaja.

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima uspostavljena je kontinuirana suradnja između upravitelja autocesta, Hrvatskog autokluba i Hrvatskog radija.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Sve informacije o privremenim regulacijama na autocestama redovito se objavljuju putem redovitih izvješća HAK-a i na web stranici Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC), Autoceste Rijeka – Zagreb d.d. (ARZ) te Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine d.o.o. (HAC ONC).[/box]

Molimo korisnike da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS) kako bi saznali što se događa na autocestama. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 i 0800 0111.

Komentari