Gužve i zastoji u jutarnjim i poslijepodnevnim satima

Pixabay

Prometna prognoza.

Na brojnim dionicama cesta u tijeku su radovi (održavanje, obnova ili izgradnja). Moguće su gužve i zastoji, posebice u jutarnjim i poslijepodnevnim satima za pojačanog prometa pa korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]
  • do 28.3. zbog radova na ŽC3017 Martinovec Zelinski-Brezovec Zelinski-Gračec, na dionici od Štakorovca do Svete Helene, svakodnevno od 8 do 16 sati cesta je zatvorena za sav promet.[/box]

Zbog jake bure moguće su zabrane za pojedine skupine vozila na Jadranskoj magistrali (DC8).

Prelaskom na ljetno računanje vremena prestala je važiti obaveza paljenja kratkih ili dnevnih svjetala tijekom dana, osim u uvijetima smanjene vidljivosti. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama vozači mopeda i motocikala dnevna svjetla moraju imati uključena cijele godine. Podsjećamo vozače koji se kreću u međunarodnom prometu, da određene zemlje i ljeti zadržavaju pravilo vožnje s uključenim svjetlima danju.


Pojačan promet teretnih vozila očekujemo na graničnim prijelazima: Bajakovo, Bregana, Macelj i Pasjak, a osobnih vozila na prijelazima s BiH u Posavini u oba smjera, povremeno na Metkoviću.

Zbog bure mogući su poremećaji u trajektnom i katamaranskom prometu.

Zbog jakog vjetra, na mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina).
Jak vjetar usporava vožnju i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na autocesti A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok (vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h), no autoceste su otvorene za sav promet. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Do 31.ožujka do 17,00 sati zatvoren je za sav promet čvor Rujevica na riječkoj obilaznici, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji raskrižja na državnoj cesti D427 na izlasku sa čvora Rujevica.

Komentari