Greška? Na službenoj stranici Vlade za praćenje situacije s koronavirusom današnji broj novooboljelih znatno veći!

Foto: Pixabay

Nacionalni stožer civilne zaštite u srijedu je na konferenciji za novinare objavio da su u Hrvatskoj potvrđena 92 nova slučaja koronavirusa. Novinari Dnevnik.hr su se provjeravajući objavljene podatke i na službenim stranicama Vlade za praćenje situacije s koronavirusom nemalo iznenadili – na grafičkom prikazu za dan 15. srpnja stajalo je, i još uvijek stoji, da je broj novozaraženih u Hrvatskoj 126.

Radi li se o grešci ili je riječ o nečem drugom, odmah su provjerili sa Stožerom civilne zaštite RH te je rečeno da je broj pogrešan i da će se greška ispraviti.

Pisano priopćenje Nacionalnog stožera stiglo je također s neuobičajenim zakašnjenjem od sat i pol, a tek nekoliko minuta prije nego što je odaslano medijima pojavilo se na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite.

Nije prvi puta da se brojevi koje objavi Nacionalni stožer ne poklapaju s onima iz županijskih, no tu je riječ bila o različitom 24-satnom periodu koji se uzima u obzir po stožerima.

Sada je riječ o drugačijem slučaju jer je broj 126 poprilično veći od broja koji bi se dobio zbrajanjem po županijama. Ako je greška – zašto nije ispravljena?


Komentari