Grbin i Kolar priznali: ‘Ostali su nam samo oni glasači koji imaju viši prag tolerancije na naš nerad i nered’

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

“Mi smo se naprosto na putu pogubili, prestali smo govoriti o konkretnim stvarima, prestali smo nuditi rješenja, sveli smo politiku SDP-a isključivo i jedino na kritiziranje i normalno je da smo po putu izgubili birače. Ostali su nam samo oni koji su tradicionalno vezani za SDP i koji maju malo viši prag tolerancije na naš nerad i nered”, kazao je Peđa Grbin u emisiji “Nedjeljom u dva” gdje je kod Aleksandra Stankovića gostovao sa svojim protukandidatom za predsjednika SDP-a Željkom Kolarom.

Kolar je pak priznao je da se stranka “godinama bavila sama sa sobom”, no podvukao je da SDP-ovci na terenu dobro znaju probleme građana.

“Članovi SDP-a su uglavnom stariji ljudi. I to je još jedna stvar na kojoj ću morati raditi, to će biti jedan od prioriteta. Moramo početi otvarati stranku prema mlađim ljudima, ljudima srednje životne dobi, a to možemo napraviti samo na jedan način, da počnemo govoriti o problemima koji doista muče ljude”, dodao je Grbin.

Diskusija nije prošla bez spominjanja iznenađenja izbora, platforme Možemo.

“Dio kolega koji su u visokoj politici otuđili su se od problema malih ljudi. Čestitam platformi ‘Možemo’ koji su se bavili pravim pitanjima. Taj aktivizam smo i mi radili prije 20 godina“, rekao je Kolar i dodao da će se to promijeniti.

Komentirali su i ‘klub u Slovenskoj’.

“Bio sam u Zavičajnom klubu Istrijana u Ilici, ali u ovom, navodnom klubu Slavonaca u Slovenskoj nisam. Moram priznat da mi se to ni malo ne sviđa.”

Kolar je ocijenio da je to neprihvatljivo.

“Nisu bili fiskalizirani računi, ometao je stanare, navodno su ih prijavljivali policiji, a da nitko nije reagirao. Mnogi mladi su i otišli zbog tog što svi nisu isti pred zakonom”, poručio je.

Grbin je komentirao svoga bivšeg šefa Zorana Milanovića te njegove izjave vezano za aferu “Janaf”. Na pitanje voditelja je li se predsjednik sa svojim izjavama u posljednje vrijeme “oteo kontroli”, Grbin komentira da predsjednik možda i preiscrpno odgovara na pitanja koja mu novinari postavljaju.

Predsjednik rastura na društvenim mrežama: Nakon ’isprike’, poslao je još jednu poruku


Komentari