Gradonačelniče, čujete li? Osječke fontane ostaju bez vode jer se sredstva prenamjenjuju za spas gospodarstva

Sredstva koja su bila planirana za održavanje i servisiranje 14 fontana u Osijeku usmjerena su, prioritetno, za pomoć osječkom gospodarstvu, javlja RTL.

Naime, za održavanje komunalne infrastrukture u prvotnoj proračunskoj varijanti Grada Osijeka za ovu godinu bilo je planirano 61,4 milijuna kuna, no nakon posljedica pandemije taj je iznos smanjen na 53,7 milijuna kuna.

Grad Osijek donio je brojne odluke o smanjenju sredstava pa su tako smanjena recimo sredstva za održavanje komunalne infrastrukture po gradskim četvrtima i mjesnim odborima kao i sredstva za održavanje javnih zelenih površina i parkova, a znatno su smanjeni izdaci za projekte i tehničku dokumentaciju. No mjesto za veliku uštedu pronađeno je u proračunu za održavanje gradskih fontana pa su ta sredstva jedina u potpunosti povučena. Tim potezom grad si je osigurao punih 500 tisuća kuna koja su trebala sjesti na račun tvrtke Unikom, no Grad Osijek i Unikom postigli su sporazumni raskid ugovora.

“Kako je najveći dio novca koji je usmjeren u pomoć osječkom gospodarstvu preusmjeren iz izvora prihoda komunalne naknade, morali smo se nečega i odreći. Nećemo iz tih razloga stavljati u funkciju fontane, niti će biti zahvata poput dekorativne sadnje cvjetnih sadnica. Ali, s druge strane, zadržat ćemo i realizirati program košnje i održavanja parkova, zelenih i javnih površina”, Siniša Gregoran, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka za Glas Slavonije.

Rupa promjera od oko tri metra koja je bila trn u oku Bukovačke ulice napokon sanirana, otvara se promet


Komentari

loading...