GRAĐANI GUBE POVJERENJE! Podnesena čak 31 ustavna tužba protiv Stožera!

Photo: Tomislav Pavlek/HINA/POOL/PIXSELL

Da neće svi građani strpljivo čekati jesen, potvrđuje mr.sc. Arna Šebalj, dipl.iur, koja novinama 7dnevno ustupila vlastitu ustavnu tužbu predanu radi nezakonitosti vezanih oko odluke o obveznom nošenju maski.

Kako tvrdi mr.sc. Šbalj, na Ustavnom sudu već postoji 31 prijedlog za ocjenu ustavnosti i zakonitosti vezano uz rad Stožera čije je djelovanje kritizirao čak i predsjednik Zoran Milanović. Ustavni suci odluku bi trebali donijeti po završetku kolektivnog godišnjeg odmora, tijekom rujna.

„Čeka se razvoj drugih događaja, tada će izvršitelji znati kako će im proći nalogodavci, nažalost, a ovo sve je cirkus”, smatra Šebalj koja upozorava na to da i „stožeraši” više ne znaju što su rekli pa u njihovim izjavama ima puno kontradiktornosti.

„Kao običan čovjek i odgovoran građanin za neke postupke i odluke rukovodećeg tijela sustava unutar kojega sam djelovao, jednostavno ne mogu naći uporište u logici i zdravom razumu, stoga mi je nespojivo s mojom osobom i sustavom vrijednosti da temeljem dužnosti koju obnašam drugima propisujem i potpisujem ono u što i sam sumnjam da je ispravno i potrebno”, objasnio je bivši načelnik.

Da zbog zdravlja nacije treba promijeniti članove Stožera, vjeruje i liječnik te donedavni saborski zastupnik Mirando Mrsić koji je uvjeren da je aktualno članstvo Stožera kod građana u potpunosti izgubilo kredibilitet, piše Iva Međugorac za 7Dnevno.

“Niz je nelogičnosti koje opterećuju ionako kompliciranu situaciju”, smatra Mrsić te napominje da članovi Stožera ne bi smjeli čuvati političke boje HDZ-a.

“Glavni problem Nacionalnog stožera civilne zaštite je to što je počeo gubiti kontrolu nad vlastitim sustavom, a mjere koje se donose očito se ne provjeravaju s realnim situacijama. Stožer se mora regenerirati stručnim, apolitičkim kadrovima, ako mislimo dočekati jesen gdje se može očekivati dodatni val epidemije. Zbog toga je potrebno uvesti jasne mjere koje neće stvarati kaos među građanima, a osigurat će kvalitetnu zdravstvenu skrb i koliko-toliko stabilnije odvijanje gospodarskih djelatnosti, posebno onih najugroženiji”, konstatirao je Mrsić.

Komentari