GOTOVA PRODAJA RTL-a HRVATSKA: Novi vlasnik otkrio što očekuje gledatelje i ima li promjene u upravljačkoj strukturi!

Dalmatinka, drugi nastup (Foto: RTL)

Nakon odobrenja hrvatskih regulatornih tijela, zaključena je transakcija preuzimanja RTL-a Hrvatska, izvijestio je CME Media Enterprises.

Predsjednik Uprave CME-a za Hrvatsku, Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju Didier Stoessel najavio je “još više domaćeg sadržaja, unaprijeđenu digitalnu ponudu te posvećenost pluralizmu i visokokvalitetnom novinarstvu” kao i promjene u menadžmentu i u upravljačkoj strukturi RTL-a Hrvatska.

Novi izvršni dopredsjednik s današnjim danom postao je Tonko Weissmann, a dosadašnji predsjednik uprave Pro Plusa Branko Čakarmiš postaje predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska i glavni izvršni direktor Adrija regije. Također će nastaviti obnašati dužnost predsjednika uprave Pro Plusa. Predsjednik nadzornog odbora postaje Christoph Mainusch.

Poziciju predsjednika uprave RTL-a Hrvatska napušta Marc Puškarić.

Podsjećamo da je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja prošli tjedan na prvoj razini odobrila namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi CME Media nad RTL-om Hrvatska. Agencija je ocijenila da ta koncentracija nema značajan učinak na tržišno natjecanje jer se njome ne stvara novi niti se jača vladajući položaj sudionika koncentracije na tržištu.

PPF grupa je sredinom veljače ove godine objavila da je podružnica CME Media Enterprises potpisala ugovor o preuzimanju 100 posto vlasništva u RTL-a Hrvatska, pri čemu je imovina hrvatske komercijalne televizije procijenjena na 50 milijuna eura. CME je osigurao dugoročna prava na zadržavanje i korištenje brenda RTL u Hrvatskoj, kao dio transakcije.

Inače, CME prema podacima tvrtke doseže ukupno 49 milijuna gledatelja, a vlasnici su šest nakladnika u šest zemalja srednje i istočne Europe, koji imaju 42 kanala.


Komentari